Deep Dive

Ben jij klaar voor een onderwater avontuur? Trek je duikpak aan en begin te speuren naar parels in de diepe oceaan. 

Dit spel van Logis is speciaal bedoeld voor onze jongste spelers in de leeftijd vanaf 5 jaar. De doos fungeert in dit spel als speelbord. Plaats deze om te beginnen in het midden van de tafel. Schud de pareltegeltjes door elkaar en plaats deze verdekt langs het speelbord. Kijk even goed hoeveel parels er gebruikt worden, gelet op het aantal spelers dat meedoet. Iedere speler kiest vervolgens een duiker en het spel kan van start gaan. 
De oudste speler is startspeler. Hij neemt de haaitegel en de bijbehorende haaiendobbelsteen en de gekleurde dobbelsteen. Hij werpt de haaidobbelsteen en plaatst deze op de haai. Degene de aan de beurt is gooit met de gekleurde dobbelsteen. Dan gaan de duikers te water. Zij zwemmen naar kleur die overeenkomt met de worp van de gekleurde dobbelsteen. Eenmaal daar aangekomen, plaats je je duiker in een sleuf. Dat is het moment om op zoek te gaan naar de waardevolle parels. Je doet een greep in het water en je mag net zoveel schelpen rapen als er afgebeeld staan op het gekleurde vlak. Je legt de opgedoken schelpen gedekt voor je neer. 

En dan wacht je een moeilijke keuze. Wil je doorgaan en de kans lopen dat je je een hoedje schrikt van de haai en je plots al je schelpen laat vallen?? Of kies je voor zekerheid, komt naar boven en weet nu zeker dat je de gevonden schelpen mag houden. Kies je voor de eerste optie, dan blijf je gewoon in het water. De beurt gaat naar de volgende speler. Deze begint weer met het werpen van de haaidobbelsteen. Iedereen opgelet!! De haai zwemt naar de kleur van het gebied overeenkomstig de kleur van de haai. Oei, oei. Daar lig je als duiker dan.. Plots komt de haai recht op je af.. Van schrik laat je al je schelpen vallen. Weg parels. Je denkt nu vast, was ik maar direct met mijn schelpen naar boven gekomen, dan had ik tenminste nog iets gehad.


Maar heb je geluk en komt de haai niet jou kant op, dan wacht je af welke kleur er gedobbeld wordt en ga je daar ook nog eens wat schelpen ophalen. 

Heb je er wel voor gekozen om naar boven te komen. Dan bekijk je je schelpen en rust even uit totdat de andere duikers ook besloten hebben om naar boven te komen. Als iedereen boven is, eindigt deze ronde. En wordt er een nieuwe ronde gestart. 

In de schelpen zitten witte parels, zwarte parels en er zijn lege schelpen. Het spel eindigt direct als de lege schelp omgedraaid wordt of als er vier zwarte parels open liggen.  De spelers die erin geslaagd is om de meeste witte parels open te draaien wint het spel.   

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Logis

Deep Dive is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts