Rush Out!

Liefhebbers van chaos, lees aandachtig verder, want Rush Out! is één van de spellen die bliksemsnel zal verlopen en waarbij alle spelers tegelijkertijd actief zijn. Rush Out! speel je met 3 tot 5 spelers, waarbij er tussen de 2 tot 4 helden proberen te ontsnappen van de tovenaar en zijn spreuken die hij uitspreekt tegenover hen.


Iedereen speelt dus tegelijk en in 2 teams. De spelers gaan per team hun dobbelstenen blijven dobbelen totdat ze het goede resultaat hebben om hun kaarten te vervolledigen. De helden krijgen elk 3 dobbelstenen, de tovenaar krijgt er 5. Hij speelt dan ook alleen tegen alle helden. Elke speler mag enkel dobbelstenen plaatsen op 1 kaart per keer, en elke kaart aan de kant van de helden kan volledig gemaakt worden door 2 verschillende spelers. Zodra een kaart al zijn symbolen afgedekt heeft, leg je de kaart af op een aflegstapel en neem je de volgende. Als de tovenaar een kaart af heeft, komt die op de trekstapel van de helden te liggen.

Het team dat als eerste al zijn kaarten in de trekstapel kan weg werken, is de winnaar. Het spel gaat van start met oefensessies, waarna over kan geschakeld worden op scenario's. Stap voor stap leer je de regels van het spel, wat meestal op extra kaarten neerkomt.

Als de tovenaar een bepaalde kaart af maakt, mag hij 1 of alle dobbelstenen van een kaart van de helden weghalen. Maakt de tovenaar de dracology spells kaart af, mag hij de draak op een kaart van de helden plaatsen. De helden mogen deze kaart niet verwijderen. Door gebruik te maken van jokers op de dobbelstenen kunnen ze de draak terug verdrijven.


Door bepaalde kaarten kan de tovenaar een held verbieden om een bepaald symbool te gebruiken, maar die restrictie kan dan weer teniet gedaan worden door de held onder bepaalde omstandigheden.
Als helden kan je kaarten afmaken en ervaring verdienen. Met die ervaring kunnen de helden gebruiken om hun joker symbool effectiever te maken. Ter informatie, elke held heeft een eigen joker symbool, en kan gebruikt worden voor eender welk symbool op de kaarten.

De tovenaar kan schade toebrengen aan de helden, waardoor ze zich eerst moeten genezen, al dan niet met de hulp van de andere helden, voordat ze verder gaan met hun opdracht.

Behalve de trainingen, kan je een 6-tal scenario's in de doos terug vinden. Elk scenario zal 3 keer gespeeld worden om te zien wie de beste is uit de 3 spelletjes. Het is vooral een goede communicatie tussen de helden die hier van belang zal zijn om de tovenaar te kunnen verslaan.

Dit spel is geschonken door Sit Down! en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rush Out! is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts