Similio Spookies


Vind het geheime karakter. Zo simpel is het doel van deze nieuwste aanwinst uit de Similio serie. Na de historische figuren, de sprookjes en de dieren is het nu tijd geworden voor de spookfiguren. Een thema dat het de laatste jaren goed doet. Aan de inhoud van dit kaartspelletje is niets veranderd. Er wordt nog altijd gespeeld met 12 kaarten. Eén speler is degene die de bruikbare hints geeft en de andere speler of spelers dienen aan de hand van de vijf hints te raden wat het geheime karakter is in deze ronde. 


Om te beginnen neemt de spelleider de bovenste kaart van de stapel. Hij bekijkt deze in het geheim. Dit wordt het geheime karakter van deze ronde. Vervolgens pakt hij er 11 kaarten bij en schud deze door elkaar. Er wordt een grid neergelegd van 3 x 4 en het kan beginnen. De spelleider neemt vijf kaarten welke hij één voor één gebruikt om per keer één hint te geven. Deze hint moeten ervoor zorgen dat de tegenspeler die goede kaarten elimineert. Je mag enkel de kaart tonen en aangeven of deze overeenkomsten heeft met het geheime karakter, of totaal anders is dan het geheime karakter. 


Er is een keuze uit dertig verschillende kaarten, dus je kunt een aantal rondes achtereen spelen alvorens je het deck volledig gebruikt hebt. 

Persoonlijk vind ik het een lastige opgave met de karakters die namen dragen als Scarecrow en Evil Scientist. Bovendien vind ik sommige afbeeldingen nu niet zozeer geschikt voor de jeugdigen onder ons, terwijl de leeftijd op het doosje toch aangeeft dat het vanaf 7 jaar te spelen is. Mijn voorkeur gaat meer uit naar Similio historie. De historische karakters spreken mij meer aan dan de spoken. Maar met de verschillende versies die Similio kent, is er voor elk wat wils. 



Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Similio Spookies is geschonken door Horrible Guild

 

Reacties

Populaire posts