Mandoku

 

Mandoku is een erg klein kaartspelletje voor 1 speler van F-hein Spiele, dat bestaat uit 12 verschillende kaarten met daarop telkens 4 symbolen. Elk kaartje is uniek, en in totaal zijn er 6 verschillende symbolen: symmetrische Mandala figuren.


Je kan Mandoku het beste vergelijken met Sudoku. De bedoeling is dat de speler een raster van 3 op 3 tegels maakt waarbij er geen enkel symbool 2 keer voorkomt in een rij of in een kolom. Alhoewel Sudoku redelijk eenvoudig is, is deze toch net iets lastiger. Bij een gewone Sudoku heb je 9 verschillende getallen, hier heb je slechts 6 verschillende symbolen. Daarbij komt nog eens dat je keuze hebt uit 12 tegels, terwijl je er maar 9 nodig hebt voor de goede oplossing.

Gelukkig zijn er meerdere oplossingen mogelijk, en als je echt vast zit, kan je de QR code scannen op de achterkant het doosje om de oplossingen te bekijken. Mandoku is een ideaal spelletje als je even zit te wachten om bij een ander spel aan te sluiten, of het kan gewoon mee op reis voor de eenzame reiziger. Veel plaats neemt het in ieder geval niet in.

Dit spel is geschonken door F-hein Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten


Reacties

Populaire posts