Draw bot

De spelers van Draw bot zijn robot designers in de wereldbekende fabriek Drawbot. Ze gaan het tegen mekaar opnemen door zo goed en snel mogelijk te voldoen aan de wensen van de klant, en dat allemaal om de beste designer van de fabriek te worden.

De roll en write spellen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar deze draw bot kent toch wel een iets ander principe. De spelers gaan allen tegelijk aan de slag na de dobbelsteenworp. Ze proberen aan de wensen van de klanten te voldoen voordat iemand anders dat doet, en dat doen ze aan de hand van robotonderdelen te tekenen op hun eigen papier of hun eigen fabriek. 

Iemand dobbelt de 4 redelijk grote dobbelstenen om te bepalen welke robotonderdelen er ter beschikking zijn deze ronde. De startspeler kiest zelf een dobbelsteen dat enkel deze persoon mag gebruiken. De andere spelers mogen eender welke andere dobbelsteen gebruiken, en het is dan ook mogelijke dat eenzelfde dobbelsteen door verschillende spelers wordt gekozen. 

Alle spelers kiezen 1 actie :
1. Tekenen : de speler tekent het robot onderdeel dat op de gekozen dobbelsteen staat.
2. Boosten : de speler gebruikt 2 energie symbolen die hij doorstreept in zijn fabriek om eender welk robotonderdeel te tekenen.
3. Opladen : de speler tekent helemaal niets deze ronde en mag een energiesymbool omcirkelen.

In de fabriek zie je 4 lege robothoofden die telkens 90 graden gedraaid zijn. Het is enkel toegelaten om op het robothoofd te tekenen dat recht voor je staat. Het is toegestaan een energie te doorstrepen om je fabriek 90 of 180 graden te draaien. De persoon die als eerste een bestelde robot klaar heeft, krijgt 3 punten. Die bestelde robots worden aan de hand van 2 stapels met kaarten bij de start van het spel samen gesteld. Zodra een getekende robot niet meer voldoet aan de bestellingen, maar als deze toch volledig is, is deze 1 punt waard. En als 2 spelers tegelijk een bestelling klaar hebben, is deze nog maar 1 punt meer waard.


Het spel is ten einde zodra een speler een 4e robot kan vervolledigen. Die persoon krijgt nog 1 bonuspunt om als eerste te eindigen. Uiteindelijk krijgen de spelers nog punten voor originaliteit: de 4 getekende robotten worden in paren vergeleken, telkens met de robot links en rechts in de fabriek. Indien je een paar robots hebt die totaal verschillende kenmerken hebben (antenne, ogen, neus, mond), krijg je een extra punt. Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

Draw bot is eindelijk nog eens een iets of wat andere variant in de jungle van roll and write spellen. Dit combineert het met een leuke teken variant. Het enige jammere is dat er geen potloodjes in de doos zaten.

Draw bot is geschonken door Jyde Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

 

Reacties

Populaire posts