Magic Tree

De spelers maken voor dit spel een uitstapje naar het mysterieuze betoverde bos. Ze dwalen wat rond en komen tenslotte uit bij een magische boom. Als ze goed kijken zien ze daar allerlei verschillende
vruchten in hangen. Maar de spelers zijn niet de enige die de vruchten ontdekt hebben. De geur verspreid zich door het bos en trekt diverse dieren aan. In een rap tempo worden de spelers vergezeld door talloze eekhoorns, apen en zelfs koalaberen kunnen de lokroep van de vruchten niet weerstaan. Te samen willen ze een lekker hapje verorberen. Ze trachten allemaal wat vruchten te plukken uit de magische boom. Ga de ladder op en zorg dat de vruchten in je eigen mandje terecht komen. En met een beetje geluk vind je de fee welke zich schuil houdt in de boom. 

Om te beginnen wordt het spel klaar gemaakt om te kunnen starten. Leg drie stammen neer met op iedere stam een ladder. Leg vervolgens per stam twee boomtegels met daarop de dieren en vruchten afgebeeld neer. Indien er een afbeelding omgedraaid wordt met daarop een fotoframe, dan wordt deze tegel verdekt neergelegd. Leg vervolgens aan iedere boom een boomkroon. Van de overige tegels wordt verdekt een trekstapel gevormd. Iedere speler ontvangt een kleine basket in zijn kleur en een open gewerkte mand, welke hij als werpring gaat gebruiken. Bepaal wie de startspeler wordt en deze gooit als eerste de dobbelsteen. Vervolgens proberen de spelers zo snel mogelijk hun ring te werpen om de ladder waarvan hij denkt dat de afbeelding op de dobbelsteen in de boom voorkomt. Er mogen meerdere ringen geworpen worden. Maar let op, als jouw ring in een verkeerde boom terecht komt, dan krijg je voor straf een paddenstoel. Is er slechts één boomtegel welke een figuur laat zien overeenkomstig het figuur op de dobbelsteen, dan heeft degene die als laatste zijn ring in de boom geworpen heeft pech. Snelheid is dus geboden. de eventuele dichte boomtegels worden opengedraaid en er wordt gekeken wie zijn ring in de juiste boom geworpen heeft. Deze speler ontvangt de boomtegel. Vervolgens is het de beurt aan de volgende speler. Er worden nieuwe  boomtegels geplaatst en de dobbelsteen wordt weer geworpen. Dit herhaalt zich totdat alle boomtegels geplaatst en verdeeld zijn.

Dan is het tijd voor de eindtelling. De spelers tellen alle dieren en alle vruchten afgebeeld op de boomtegels bij elkaar op. Degene met de meeste minpunten op de paddenstoel ontvangt drie strafpunten. Dit maakt samen de eindscore. De speler met de meeste punten wint een potje Magic Tree. 

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit door Happy Baobab geschonken spel is binnenkort te spelen bij het Geel Pionneke
Reacties

Populaire posts