Catapult Castle

 Het doel van Catapult Castle is om het grootste kasteel te bouwen en het kasteel van de andere speler(s) af te breken. Afhankelijk van het aantal spelers worden er 3 of 4 matten met vierkanten op tafel gelegd. Alle torens van het kasteel worden verdeeld over de matten. Als je met minder spelers bent, dan kan het zijn dat je torens op mekaar moet stapelen.


Elke speler krijgt een stapel met kaarten en speler die het laatst een koninkrijk verloren heeft, mag beginnen. Tijdens je beurt probeer je met de katapult een toren van een andere speler te raken. Als je de toren niet raakt, is je beurt gedaan en is de volgende speler aan de beurt. Als je de toren wel raakt, dan mag je de toren bij op jouw mat plaatsen. Als je een open plaats hebt, zet je de toren daar, als je geen open plaats hebt dan moet je de toren op een andere toren plaatsen. Tussen de torens leg je een kaart zodat de torens op mekaar blijven staan. Het is wel belangrijk dat alle kanonskogels in de toren blijven.Het spel eindigt als een speler geen torens meer heeft of als alle kanonskogels op zijn. De speler met de meeste torens wint het spel.

Het schieten van een kanonskogel vergt een beetje oefening, maar een keer dat je het door hebt, lukt het wel. Dit spel is een leuke afwisseling van gooien met een dobbelsteen en een pion verder zetten. Je moet goed proberen mikken en alle torens van je medespelers proberen te winnen. Erg leuk om te doen, probeer het zeker ook eens! Een extra pluspunt is dat je het spel ook alleen kan spelen, een unieke kans om te oefenen met de katapult.

Dit spel werd geschonken door Mayday Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-4 spelers
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur :  30 minuten

Reacties

Populaire posts