Tiny Turbo Cars


Tiny Turbo Cars is een hectisch racespel voor 2 tot 4 spelers. Het doel is om je bewegingen van je kleine speelgoedautootjes zo goed mogelijk voor te programmeren. Een schuifpuzzel doet dienst als je afstandsbediening. Kies een auto, creëer de baan en maak je klaar om te gaan racen. 
Aan het begin van iedere ronde moeten de spelers tegelijkertijd zich een weg zien te banen door hun schuifpuzzelcontroler. Dit alles om de juiste acties te creëren welke zij tijdens hun beurt uit willen voeren. Elk symbool op de puzzel komt overeen met één van de mogelijke acties. Maar let op, alleen de twee middelste rijen commando's op de controllers kunnen toegepast worden. Dus er is wel enige ruimte voor manoeuvres, maar je zult wel haast moeten maken. De eerste speler die namelijk zijn controller neerlegt, zal tijdens de ronde als eerste zijn auto mogen verplaatsen. Vervolgens voeren alle spelers hun programma uit zoals zij dit uitgepuzzeld hebben. Hoe eerder je mag starten in een ronde, des te meer kans heb je dat je ook daadwerkelijk je plan uit mag voeren. In plaats van dat je tegen onverwachte obstakels of andere auto's aanbotst. 


Maar let op, ook hier is al te haastige spoed zelden goed. Als je te gehaast bent, vergroot dit natuurlijk de kans op het maken van fouten. En in een racespel levert het maken van fouten doorgaans direct schade op. En als je in dit spel schade oploopt, dan heeft dit direct invloed op je batterijvermogen. Maar geen nood, baterijen kunnen weer opgeladen worden. Zodat ze weer deel kunnen nemen aan de race. 

Je zult tijdens het spelen merken dat Tiny Turbo Cars een felle strijd is, met valkuilen en op elke hoek meedogenloze tegenstanders. Laat geen mogelijkheid voorbij gaan om je rakketten af te schieten op je 
tegenstanders, voordat ze jou raken. Het is schieten of beschoten worden. 
De eerste speler die heelhuids over de finish weet te komen, wint dit hectische racespel. 
Het spel biedt de nodige afwisseling en herspeelbaarheid, doordat iedere auto gebruik maakt van een eigen speciale eigenschap. Bovendien zijn er ook nog twee varianten opgenomen, voor nog meer variatie. 

Aantal spelers:  2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 40 minuten

Dir spel is te spelen bij Het Geel Pionneke


Tiny Turbo Cars is geschonken door Horrible Guild

Reacties

Populaire posts