Say what? Super shiok Singlish volume 1

 


Ik geef toe dat ik bij de eerste lezing van de handleiding van Super Shiok Singlish er niet bijster wijs uit geraakte. Zinnen zoals You kancheong spider leh ! klonken me onbekend in de oren, en na een rondje googelen bleek ook waarom. Het spel draait rond het Singlish (Colloquial Singaporean English), een creooltaal gebaseerd op het Engels die in Singapore gesproken wordt. Een soort verbastering van het Engels, die doorheen het spel spelenderwijs aan de spelers word aangeleerd. Partyspellen doen het steeds goed binnen onze club, en deze exotische versie van Times Up ! is ook op weg naar de spellentafel ! 


Een spel voor de wereldreiziger met interesse voor andere talen en/of culturen dus, dat bestaat uit kaartjes met telkens een Singlishwoord, een voorbeeldzin om het woord in een context te duiden en een zwarte code. Het spel wordt gespeeld in twee teams, die elk een trekstapel met een gelijk aantal woordkaarten krijgen. In een spelbeurt krijgt één teammember deze kaarten voor zich, waarna hij binnen de twee minuten zoveel mogelijk woorden moet uitbeelden. Hiervoor leest hij eerst het woord hardop voor, waarna de rest van het team het uitgebeelde moet raden.


Het spel gaat door tot de trekstapel uitgespeeld is. Het team met de meeste geraden woorden wint het spel. Wil je je helemaal toeleggen op het Singlish, en zeker zijn van de uitspraak ? Dan is de website saywhatwhitfriends.com de redding. Door het ingeven van de zwarte code vanop de kaarten worden de woorden hardop voorgelezen zodat er over de uitspraak alvast geen discussie kan zijn. Over de acteer/uitbeeldprestaties misschien wel, maar daar laten we jullie zelf over oordelen na een potje Singlish-voor-beginners !
 

Dit spel werd geschonken door Singapore boardgames en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 4 tot 16+
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Speelduur: 30 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts