Rainforest

Het doel bij Rainforest is om een jungle aan te leggen, waar een rijke variatie aan vegetatie de nieuwe habitat kan worden voor de verschillende dieren, zoals de apen, kikkers, vlinders en papegaaien. Deze 4 diersoorten zullen in 5 verschillende kleuren voorkomen in dit spel.

In het midden tussen de spelers komt een spelbord met daarop 5 stapels tegels in 5 verschillende kleuren. Dit stellen de stukken regenwoud voor. In elke stapel zit er wel een tegel bij die 2 verschillende kleuren heeft. Onderaan die tegels komen willekeurige dieren te liggen, net zoveel als aangegeven wordt op het spelbord. Er worden nog 5 bonustegels getrokken uit de beschikbare bonussen, wat het spel wat willekeurig maakt. De andere bonussen gaan terug de doos in. Elke speler krijgt een eigen spelbord en de startspeler krijgt een verrekijker. Het spel kan starten.

Tijdens een spelbeurt mag de speler een tegel kiezen, en die onder zijn spelbord plaatsen. Daar is plaats voor maximum 3 tegels. Kan of wil je geen tegel nemen, dan mag je een bovenste tegel onderaan de stapel leggen. De volgende stap is het nemen van dieren. Je mag onderaan de stapel met tegels waar je net al dan niet 1 jungle tegel genomen hebt, alle dieren van eenzelfde kleur of alle dieren van eenzelfde soort nemen. Die mag je op je tegels plaatsen die onder je spelbord liggen. Je spelbord zelf heeft nog plaats om 2 extra dieren te leggen, mocht je die even niet kunnen plaatsen. Nam je toevallig het laatste dier weg onderaan een tegel, mag je die ruilen met eender welke ander dier dat op het gezamenlijk spelbord ligt.

Zodra het je lukt om een jungle tegel vol met dieren te leggen, mag die tegel verhuizen naar de bovenkant van je spelbord. Je gaat zo trachten om 3 tegels naast en boven mekaar te boven, 9 in totaal dus. De volgorde is hier van belang. Je moet eerst de onderste rij bouwen, dan de 2e en tot slot de 3e rij. De speler die als eerste 9 complete jungle tegels heeft zal het einde van het spel doen inluiden.

Het plaatsen van de dieren op de jungle tegels kan soms moeizaam verlopen, aangezien er tegels zijn waar 1 of meerdere voorgedrukte dieren op staan, of een voorgedrukte kleur. In dat geval moet een overeenkomstig dier daar geplaatst worden. Elke speler heeft dan nog eens een favoriet dier afgebeeld op zijn eigen spelbord. Zorg dat je daar vele jetons van kunt verzamelen, want die leveren extra punten op.

Om van de bonus tegels te kunnen profiteren, zal je als eerste moeten voldoen aan een bepaalde voorwaarde, zoals bijvoorbeeld 3 of 4 aan mekaar grenzende jungle tegels van dezelfde kleur. In dat geval mag je de bonus tegel nemen op één van die jungle tegels plaatsen. Zij zorgen bij de puntentelling voor extra punten. 

Het valt op hoe kleurrijk en fris dit spel oogt. Het materiaal is mooi, de regels zijn erg eenvoudig, en de uitdaging tijdens het spel is voldoende om je een half uurtje goed te amuseren. Een prima familiespel.

Dit spel is geschonken door FunnyFox en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts