Nine Worlds - uitbreidingen

 

Voor wie het basisspel van Nine Worlds nog wat gevarieerder wil maken, hebben we keuze uit twee uitbreidingen.

Creatures & Monsters

 


Creatures & Monsters voegt een hele nieuwe wereld toe. Er duiken namelijk verschillende monsters op die het gemunt hebben op de spelers. Via een portaal kan je je stenen nu ook inzetten op de monsters tijdens een nieuwe spelfase. Is een monsterkaart volledig bezet, is het verslagen en mogen de aanwezige spelers in volgorde van meerderheid bonustokens uitkiezen. Deze hebben effecten die uiteraard nuttig zijn in het verdere verloop. Bovendien claimt de winnaar de kaart, die ook punten oplevert, maar niet zonder schade: er zijn namelijk ook straftokens aan verbonden, die je positie in de Nine Worlds aantasten. Is het monster nog niet verslagen wanneer er een tussentijdse waardering plaatsvindt, worden er ook hier straftokens uitgedeeld aan wie geen minimale aanwezigheid heeft.

Naast de effecten van de werelden die men onder controle heeft, kan men nu ook de effecten van de verslagen monsters toepassen. Het is een beetje studeren op de nieuwe tokens, maar de effecten komen zeker van pas om net dat ene steentje te plaatsen/bewegen om een meerderheid te verkrijgen. Natuurlijk moet je nu wel je tactiek wat aanpassen om op beide vlakken mee te kunnen. Al bij al een interessante uitbreiding die mooi aansluit op het thema.


Sagas & Treasures 

 


De andere uitbreiding is Sagas & Treasures. Dit is eigenlijk een mini-uitbreiding die 2 aspecten toevoegt. De Saga's zijn in feite privéopdrachten, die in 2 categorieën komen. Klasse 1 opdrachten worden in het begin uitgedeeld en altijd gescoord na ronde 3 (bvb 1 extra punt per wereld waar je minstens 1 steen hebt). Daarna komen de klasse 2 opdrachten in het spel, die bij elke actiefase kunnen geïncasseerd worden (iets moeilijker, maar meer punten). De Treasures zijn dan weer speciale voorwerpen met een krachtig effect dat eenmalig gebruikt mag worden. Je begint met 1 Treasure en eventueel kan je je nog een tweede Treasure aanschaffen, mits afgifte van een kaart die anders 3 punten waard is.

Deze uitbreiding is niet zo ingrijpend als Creatures & Monsters, maar is wel eenvoudiger te integreren. Zeker de opdrachten zijn een aangename toevoeging die je nieuwe uitdagingen (en conflicten) opleveren.


Deze uitbreidingen werden geschonken door Medusa Games en zijn vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

 


Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 60 - 150 min
Leeftijd: vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts