Sync or swim

 


Het op de drempel van wereldfaam staande synchroomzwemteam maakt zich op aan de zwembadrand. De muziek zwelt aan, Wagners Flight of the valkyries… De zwemmers glijden in het water, en alles verloopt vlot, totdat er eentje een stukje choreografie fout vergeet, wat resulteert in een domino-effect van gemiste moves en een onvermijdelijke catestrofe. Hadden jullie vooraf maar meer geoefend… Deze introtekst klinkt al veelbelovend, voor een partyspel onder tijdsdruk ! 


Sync or swim is een coöperatief spel waarin drie tot zes zwemmers een gezwommen synchroon choreografie moeten uitvoeren onder tijdsdruk. Vooraleer aan het spel te starten, dient één speler de gelijknamige app op zijn telefoon te installeren. Deze app begeleidt de zwemmers doorheen het spel, en fungeert als klok. Het grote turkooizen centrale platform belandt in het midden van de tafel, waarna elke speler zijn persoonlijke, kleinere, zwemplatformpje voor zich krijgt, in dezelfde oriëntatie als het centrale platform (lees: alle ‘1’ zijden liggen gelijk aan de ‘1’ zijde van het centrale platform, onafhankelijk van de positionering van de zwemmers aan de tafel.


Na het aanduiden van het aantal spelers in de app kan het spel starten. Er zijn tien verschillende ‘campagnes’ die doorheen het spel ontgrendeld kunnen worden. Na het starten van een campagne geeft de app aan welke sets van kaarten (gekleurde, multicolor of grijze, genummerd van één tot tien) er voor die campagne en dat spelersaantal nodig zijn. Deze kaarten worden door elkaar geschud tot een trekstapel. Na het aanleggen van de voorwerpkaarten kan het spel starten.


Elke ronde plannen teamgenoten de perfecte routine terwijl ze aanwijzingen krijgen van de teamleider. De klok start en de spelers beginnen met het ruilen, plaatsen en duiken naar kaarten om hun optreden precies goed te krijgen. Naarmate je team elke ronde vordert, worden de routines uitdagender en krijg je allerlei plotwendingen! De app wijst de spelers steeds de weg doorheen alle ‘routines’ en fungeert eveneens als klok en handleiding.


Communicatie is the key, en binnen het spel zijn er geen grenzen aan wat je tegen andere spelers kunt zeggen. Je kunt hen precies vertellen welke kaarten je hebt of zou willen, en iedereen kan openlijk discussiëren over mogelijke strategieën en tactieken op elk moment. Je kunt kaarten geven aan elke andere speler, en zij kunnen jou kaarten geven, zonder beperkingen. Sync or Swim geeft je onbeperkte vrijheid om alles met iedereen te bespreken tijdens het spel (of zelfs tussen de rondes door, om je voor te bereiden op de volgende rondes). Op naar een perfecte zwemroutine ! 

Dit spel werd geschonken door Bézier games en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers:  3 - 6 spelers
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts