Pakal

 


Met één opslag op de doos, krijg je direct een vrolijk gevoel bij dit spel. Het ziet er aantrekkelijk uit en trekt direct de aandacht met zijn kleurrijke voorkant. Als je de doos opent, krijg je wel meer het gevoel dat je hier met een puzzel, dan met een bordspel te maken hebt. Zit er dan geen bord in de doos, zou je denken? Jazeker wel. Een bord met daarop een spoor van diverse gekleurde afbeeldingen. En deze afbeeldingen daar draait het allemaal om in dit spel. Het is te spelen door twee tot vier spelers. Om te beginnen ontvangen alle spelers een schuifpuzzelspel. (Dit zal velen terug doen denken aan hun kindertijd). Iedereen zet vervolgens zijn marker vooraan op het scorespoor en er wordt een gezamenlijke doelkaart open gedraaid. Dat is het moment dat het spel echt van start kan gaan. 

Een dosis snelheid is hierbij geboden. Je doel is om de drie zichtbare figuren op de doelkaart zo snel mogelijk ook zichtbaar te krijgen op je eigen schuifpuzzel. Als je dat voor elkaar hebt, mag je een keuze maken uit de open fiches. Je verplaatst vervolgens je marker naar de afbeelding van het fiche naar de eerste overeenkomstige afbeelding op het scorespoor. Door gericht te pakken, kun je sneller over het pad lopen en bereik je misschien wel als eerste het einde van het spoor. Omdat je graag de eerste keuze hebt uit de fiches, is het dus zaak om zo snel mogelijk het doel van deze ronde gerealiseerd te hebben op je schuifpuzzel. 
Wanneer een speler over een rode lijn op het scorespoor gaat, wordt het voor hem wat moeilijker. Hij moet namelijk een blokje met een effen kleur in zijn puzzel vervangen door blokje met een symbool.


Je kunt ook op voorhand de moeilijkheidsgraad al verhogen, door meer transparante velden in je schuifpuzzel te doen en minder blauwe stukken. Dit maakt het direct een stuk lastiger om de doelkaart gerealiseerd te krijgen. 

Voor degene die fan zijn van Ubongo en Rubix, kunnen dit snelle simpele puzzelspelletje vast ook waarderen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Cranio Creations

Pakal is voor leden van het Geel Pionneke met 10% korting te koop bij Lotana.be


Reacties

Populaire posts