Space Puppies

 De puppy’s veroveren het heelal in Space Puppies! Probeer als eerste met jouw hondjes 3 planeten te veroveren of 40 punten te verzamelen en jij bent de heerser van het heelal.

Voordat je start met spelen is het handig dat je de kaarten met de puppy’s al eens leest, zeker als je met jongere kinderen (7 jaar) speelt want alle kaarten bevatten de omschrijving in het Engels. Het is dus niet zo makkelijk voor jongere kinderen om te weten wat de speciale acties zijn van de hondjes.


Bij het spel is een onderlegger geleverd waar een plattegrond getekend is van de kaarten. Je weet dus heel snel waar je welke kaart moet leggen. Als de onderlegger gelegd en gevuld is, krijgt elke speler 5 kaarten. De kaarten bestaat uit kaarten van honden en speciale acties.

Tijdens je beurt mag je 2 kaarten spelen. Je kan een kaart met een puppy spelen of een actie kaart. Als je een puppy kaart speelt, leg je de kaart voor je met de tekening van de hond zichtbaar. In de rechterhoek bovenaan staat hoeveel kaarten je van dit type hond nodig hebt om een planeet te redden. Als je het exacte aantal kaarten open voor je hebt liggen, mag je de rij aan de kant leggen en een overeenkomstige planeet (1 van de 3 planeten die onderaan de kaart weergegeven zijn) nemen.

Als je een actie kaart speelt, moet je ze voorlezen en ze direct uitvoeren. De acties die je kan doen, zijn verschillend, bv. Een volledige set van puppy’s samen met een planeet nemen van een andere speler of een kaart waarmee je de aanval van een andere speler kan blokkeren.

Er zijn ook speciale kaarten waar er 2 hondjes op staan, dit zijn joker kaarten waarbij je kan kiezen voor welk ras je de kaart gebruikt.

Dit spel is enorm leuk voor kinderen en volwassenen. Zoals hiervoor al gezegd is het voor kinderen die nog geen Engels kunnen wat moeilijker, maar met wat begeleiding lukt dit perfect. Zeker een aanrader om eens te spelen!

Dit spel werd geschonken door Singapore boardgames en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

 


Aantal spelers : 2-5 spelers

Leeftijd : vanaf 7 jaar

Speelduur :  20-40 minuten

Reacties

Populaire posts