Raccoon Robbers


Hebben jullie al eens een bende wasberen gezien? Nu, wij tot heden ook niet. Wasberen hebben we enkel, helaas voor hen, plat langs de kant van de weg in de USA mogen aanschouwen. In dit spel maak je kennis met wasberenbendes. Het grote doel van deze bendes is om als eerste de beroemde gouden vuilnisbak te bereiken, die gevuld is met een heerlijk maal bestaande uit eindeloze hoeveelheden weggegooid voedsel. 

Tijdens het spel klim je met je wasbeer omhoog in één van de huizen. Maar let op, op iedere tree is maar plek voor één wasbeer. Dat maakt dat de andere wasbeer die zich daar begeeft naar beneden zal vallen. Missie mislukt, in de volgende ronde kan hij een nieuwe poging wagen om zich een weg naar boven te banen. Om te kunnen klimmen, moet je efficiënt omgaan met je handkaarten. Maar je kunt niet alleen zelf tot grote hoogte stijgen, je kunt met je handkaarten er ook voor zorgen dat de andere spelers juist de omgekeerde weg moeten bewandelen en naar beneden vallen. En dan komt er nog een moment dat je uit vrije wil naar beneden wilt gaan. Dit om een stap dichterbij de felbegeerde vuilnisbak met al het lekkers te komen. Maar ook de strijd naar de vuilnisbak, is niet zonder slag of stoot. Ook hier verdring je je medespelers daar waar mogelijk. Wie als eerste bij de vuilnisbak aankomt, mag als bonus iets lekkers uitkiezen en wint het spel. 
Dankzij de flexibele opzet kan elk spel anders gespeeld worden met verschillende moeilijkheidsgraden. 

Raccoon Robbers komt het beste tot zijn recht, met een volledige bezetting. Met vier spelers zit je elkaar veel meer dwars, wat de spelvreugde ten goede komt. Op die manier wordt het zelfs voor de veelspeler een aangenaam tactisch steekspel. Ook al is het niet voorzien in de spelregels, ik zou ervoor pleiten dat wanneer er met twee spelers gespeeld wordt, het misschien leuk is om met twee kleuren per speler te spelen. 
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur:  25 minuten


Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele

Raccoon Robbers is te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts