Combo Fighter


Een excentrieke miljardair heeft een aantal vechtersbazen opgeroepen om naar een verlaten booreiland te komen. Niemand zal in dit spel gespaard blijven. Alleen de echte krijgers zullen overwinnen en een plaats verdienen in de eregalerij en de meest weelderige prijzen bemachtigen welke er uitgeloofd worden. Alleen zo kun je tonen dat je de tot de wereldtop en tot de sterkste en meest bekwame figuur behoort. 

Combo Fighter is een kaartspel voor twee personen dat een eerbetoon wil brengen aan de klassieke Arcade vechtspellen. De spelers kruipen elk in de huid van een iconische vechter en gaan de strijd met elkaar aan. Je rijgt de kaarten aaneen en probeert zo machtige combo's te maken om je tegenstander tegen de grond te werken. Iedere speler heeft een eigen deck van 50 kaarten en een set combo's om tegen je vijand te spelen. Elke voltreffer verwijdert kaarten uit de hand en het deck van je tegenstander. De eerste speler die geen kaarten meer tot zijn beschikking heeft, moet de handdoek in de ring werpen, en is knock-out gegaan.  


Maar ga hierin niet als een dolle stier te keer, enige voorzichtigheid is wel geboden. Want je deck kaarten geeft ook direct je energieleven weer. Verspeel je teveel van je kostbare krachten, dan komt je dit duur te staan en betaal je dit optreden met een leven. Want elke klap die je uitdeelt, elke stoot die aankomt bij tegenstander, put je uit. 


Het spel wordt gespeeld in the best of 3. Ieder gevecht bestaat uit diverse rondes, totdat één van de spelers knock-out gegaan is. Dit gebeurt als er genoeg schade aangericht is, dat je tegenspeler geen kaarten meer in zijn hand of deck bezit. In iedere ronde spelen de spelers verdekt een actiekaart uit, vanuit hun hand in hun speelgebied. Vervolgens wordt er bepaald welke kaart het meeste kracht heeft. Hiervoor wordt de wincirkel ingezet, bestaande uit aanvallende kracht, defensieve kracht en voetenwerk. Aanvallende krachten zijn sterker dan het voetenwerk, terwijl het voetenwerk de defensieve kracht op zijn beurt verslaat. Als beide spelers een aanvallende kaart spelen, dan wint de kaart met de hoogste afgebeelde snelheid. Wanneer beide kaarten eenzelfde snelheid hebben dan is er geen winnaar. Wanneer beide spelers een defensieve kaart uitspelen dan wint de speler welke een hogere prioriteitskaart gespeeld heeft. Wanneer ook hier een gelijke stand ontstaat, wint niemand de ronde. In het geval dat beide spelers een voetenwerk kaart gespeeld hebben, dan wordt er eveneens gekeken naar de hoogste prioriteit. En ook hiervoor geldt dat er geen winnaar is bij een gelijke stand.

Wanneer je erin slaagt een ronde te winnen, dan deel je schade uit aan je tegenstander en mag je kaarten uit je hand blijven spelen. Dit noemen we een combo. Als je de ronde als verliezer uit de bus komt, leidt dit tot schade en mag je geen combo's maken. Bij een gelijke stand, loopt er niemand averij op, maar is het ook niet toegestaan combo's te maken uit je hand. 

Om je als ware Combofighter te mogen kronen, moet elke slag een voltreffer zijn. En voor wie geen genoeg kan krijgen van dit robbertje vechten is er ook nog een pack 2 en is pack 3 in de maak voor nog meer vechtplezier. 

Het spel laat zich het beste in de volgende kernpunten beschrijven:
- snel, arcade stijl achtig kaartspel
- in 10 minuten te leren, in 30 minuten te spelen
- veel verschillende mogelijkheden om je tegenstander op de knieën te krijgen. 

Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 9 jaar
Speelduur: 30 minuten


Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Combo Fighter is geschonken door Plotmaker Games

Reacties

Populaire posts