Wildtastic Five

 


Het spel Wildtastic Five kan je je eigen dierenpark bouwen. Er zijn wel meerdere spellen die dierentuin of -parken bouwen, maar dit spel is toch anders.Elke speler krijgt een (leeg) dierenpark. Alle dierenfiches worden in het midden gelegd en elke speler krijgt een persoonlijke stapel van 10 dierenfiches.

 De startspeler gooit de dobbelstenen en mag als eerste 1 dobbelsteen kiezen. Hij kan dan hetzelfde aantal fiches als aangeduid op de dobbelsteen uit de gemeenschappelijke stapel halen en bij zijn persoonlijke stapel leggen OF hij mag hetzelfde aantal fiches van zijn persoonlijke stapel omdraaien. Als hij kiest om fiches om te draaien, mag hij 1 fiche in zijn dierenpark leggen. De rest van de dierenfiches blijven open liggen en kunnen geruild worden met de andere spelers.De speler die het eerste zijn dierenpark vol dieren heeft, is gewonnen. De speler die dus het best zijn fiches beheert en ruilt, zal de uiteindelijke winnaar zijn.

Een heel leuk spel voor zowel jong als oud. Je moet goed nadenken of je fiches gaat omdraaien of nemen uit de gemeenschappelijke stapel. Je moet natuurlijk ook wel wat geluk hebben dat je de juiste fiches neemt en omdraait net als bij het dobbelsteen gooien, maar een goede tactiek is even belangrijk!

Dit spel werd geschonken door Piatnik  en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5 spelers
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur :  25 minuten

Reacties

Populaire posts