Veggy memo

 



Het is feest in de moestuin, overal in de tuin liggen groenten en fruit. Al spelender wijs kunnen de kinderen kennismaken met verschillende groeten en fruit. Veggy memo is een memoriespel, maar een klein beetje anders dan de meeste onder ons kennen. We hebben 36 grote tegels en 36 kaartjes waar dezelfde groenten en fruit opstaan. Je legt een rooster van 3 op 3 (de makkelijkste variant) tot 6 op 6 (de moeilijkste variant) van de grote tegels. Afhankelijk van het aantal ga je dus dezelfde kaartjes uitzoeken. Je schudt de kaartjes en mixt de tegels (met de tekening naar beneden) en legt de tegels in een rooster met evenveel rijen als kolommen. De kaartjes die geschud zijn verdeel je in evenveel stapels als er rijen zijn en deze leg je dan naast de rijen. De kaartjes liggen met de tekeningen van de groenten en fruit naar boven.


Om de beurt ga je nu een tegel omdraaien. Als je een tegel omdraait met dezelfde tekening als op een kaartje dat bovenaan de stapel ligt, mag je dit kaartje nemen. Dit telt op het einde als 1 punt. De tegel draai je gewoon terug om zodat je rooster wel heel blijft en je telkens uit hetzelfde aantal tegels een keuze gaat maken. Nu ligt er een ander tekening vanboven doordat je het kaartje hebt weggenomen. Je speelt verder tot alle kaartjes gevonden zijn en dan kan je zien wie gewonnen is. Als het vlot gaat kan je altijd proberen om meer tegels te leggen, of je kan met andere groenten of fruit spelen als je het aantal wil behouden totdat je alle kaartjes gaat gebruiken.



Een klassiek memospel (dat het altijd goed doet bij kinderen) met een twist, en dat in een kleurrijk doosje met leuke tekeningen, die zelfs de mindere kinderfavorieten als aubergine er zo schattig doen uitzien dat onze jongste leden niet gaan kunnen wachten om Veggy Memo op de speltafel te doen belanden ! 



Dit spel werd geschonken door Djeco en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 8 spelers
Leeftijd: 4 - 10 jaar
Speelduur: 10 minuten


Reacties

Populaire posts