Quicky Quack

 

In Quicky Quack neemt mama eend haar kuikentjes mee naar het water om voor te eerste keer te gaan zwemmen. Het doel van het spel is dan ook alle eendjes in het water te laten zwemmen voordat de zon onder is.

Als eerste moet je de juiste vormen in de juiste vakjes plaatsen, dit zorgt er voor dat de spelers vormen leren herkennen. Als alle vormen in de juiste vakjes zitten, kan je het spel beginnen spelen. Om de beurt gooien de spelers met de dobbelsteen. Als je een bes, kers of bloem gooit, mag je een eendje verder zetten op het overeenkomstige figuur. Let wel op, want mama eend moet altijd de weg leiden voor de kuikentjes, geen enkel kuikentje mag mama eend voorbijsteken.

Gooi je een rechte pijl dan mag je een eendje 1 stap verder zetten, gooi je daarentegen een terugdraaiende pijl, moet je een eendje een stapje terug zetten. Als laatste kan je ook nog de zon gooien, dan moet je de zon een vakje opschuiven.

Als het laatste eendje in het water duikt, heb je het spel gewonnen, maar is de zon onder voordat alle eendjes in het water zijn, dan verliezen jullie het spel.

Zeker een aanrader voor de kleinsten, ze leren vormen kennen, samenwerken en om de juiste keuzes te maken om alle eendjes in het water te krijgen. De leuke vormgeving en de stevige materialen dragen alleen maar bij aan het spelplezier.

Dit spel werd geschonken door Logis en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4 spelers

Leeftijd : vanaf 3 jaar

Speelduur :  15 minuten

Reacties

Populaire posts