Kleine beer

 

Kleine beer is een enorm mooi spel, speciaal voor onze jongste spelers. Kleine beer is verdwaald en heeft zich verstopt zodat zijn mama naar hem kan komen. Maar… het wordt donker dus we moeten mama beer snel helpen om haar kindje te vinden, de spelers kunnen zo leren samen werken.

Tijdens je beurt is het de bedoeling dat je mama beer verder zet. Je doet dit door de kaartjes om te draaien. Je mag helemaal aan de buitenkant beginnen en elke keer als je een padje omdraait, mag je verder gaan. Je mag alleen maar verder gaan in de richting dat het padje aanwijst.

Een driesprong is speciaal want je mag hem neerleggen hoe je zelf wil, maar je mag hem nadien niet meer draaien. Het kan zijn dat je een hindernis omdraait, deze kan je ontwijken door de boomstamfiches te gebruiken. Je hebt tijdens het spel maar 7 boomstamfiches, gebruik ze dus zeker wijs!

Als je een dier omdraait, laat je het dier slapen en is de volgende speler aan de beurt. Indien je het gevorderde spel speelt, is er ook nog een tegel met een maan, deze is een hindernis, maar je moet ook de maan opschuiven. Maar let zeker op, want als de maan op het einde is, is het donker en kan je kleine beer niet meer vinden.

Als je aan de doos komt, mag je kleine beer gaan zoeken in de bergen. Op de zijkant van de doos staan pijlen, je kan deze volgen om te weten waar je verder mag gaan. Op de bergen zelf staan ook paadjes, mama beer kan ook over deze paadjes naar de andere kant van de berg gaan.

Kleine beer is gevonden! Als je kleine beer gevonden hebt, moet hij samen met mama beer nog uit het bos geraken. Voor elke boomstamfiche mag je 1 keer gooien met de dobbelsteen. Elke voetstap op de dobbelsteen is 1 tegel in het bos, probeer dus zo snel mogelijk uit het bos te geraken.

Ben je uit het bos geraakt met mama en kleine beer? Joepie! Dan zijn jullie gewonnen. Ben je niet uit het bos geraakt? Dat is niet zo erg, dan slapen mama en kleine beer in het bos en lopen de dag erna verder.

Er zijn nog 2 extra tegels toegevoegd die een extra uitbreiding zijn voor oudere spelers of als je het spel al goed kan.

Het spelidee is super leuk omdat elk kindje zich kan inleven dat het helemaal niet leuk is als je je mama of papa kwijt geraakt. Kinderen leren goed samen te werken en na te denken welke stap het beste is om tot een oplossing te komen.

Wat is zelf nog zeker een extra pluspunt vind, is dat Sunny Games echt aandacht besteed aan ons milieu. Het materiaal is allemaal speciaal geselecteerd (gerecycleerd of recyclebaar). Goed bezig! Zeker een aanrader voor jonge kinderen om te leren!

Kleine Beer is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.
Dit spel werd geschonken door
Sunny Games  en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5 spelers
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur :  20 minuten

Reacties

Populaire posts