Sound Box


Waarschijnlijk beleef je het meeste plezier aan dit spel, als er voldoende alcohol bij geschonken wordt. Dan wordt het namelijk nog een graadje lastiger om dit spel winnend af te sluiten. 
Sound Box is een coöperatief spel voor vier tot zeven spelers. Je luistert naar de meest vreemde geluiden die je medespelers produceren en probeert van deze kakafonie een logisch geheel te maken.
 
Aan het begin van iedere ronde worden er geluidskaarten op het bord gelegd. Alle spelers trekken een token uit de zak om te zien aan welke kaart zij deze ronde gekoppeld worden en welk geluid zij moeten gaan produceren. Neem vervolgens even de tijd om het geluid goed in je op te nemen en te bedenken hoe je dit het beste tot zijn recht kunt laten komen, kortom, hoe komt het het beste je strot uit. Je hebt namelijk maar één poging om het beste geluid uit jezelf te laten komen, zodat degene die moet raden er ook echt iets mee kan. 


De timer wordt ingesteld en alle herriemakers starten tegelijk met het produceren van hun geluid. Maak je op voor 13 seconden (je leest het goed, 13!) van een ware kakofonie van geluid. En probeer daar maar eens peperkoek van te maken. Ik zal een voorbeeld geven wat je te wachten staat. Bedenk je maar eens hoe een gigantische monsteraanval die vecht tegen een gitaarheld die op een stormachtige nacht tijdens een tenniswedstrijd klinkt. Tsja, geen gemakkelijke opgave. Maar zoiets kan jou wel overkomen wanneer je veroordeeld bent tot het raden van de geluiden in Sound Box. 
Wanneer de timer op is, probeert degene die moet raden zoveel mogelijk geluidskaarten te vinden, één voor één. De moeilijkheid is dat er meer kaarten op het bord liggen, dan er geraden moeten worden. Lukt het jou om ze allemaal goed te raden? Dan ben jij degene met het beste luisterend oor. Maar een gokje wagen is ook altijd toegestaan. Voor ieder juist antwoord verdien je één punt. Maar pas op, als je een fout antwoord geeft, dan eindigt de ronde direct. 

Elke ronde is het de beurt aan een andere speler om in de huid van degene die moet gaan raden te kruipen. Als je in alle rondes genoeg punten bijeen geluisterd hebt, om het einde van de soundtrack te bereiken dan winnen alle spelers gezamenlijk het spel. Maar pas op, elke geluidskaart die aan het einde van iedere ronde niet wordt gebruikt, kost jullie een leven. En als je teveel levens verspeeld hebt en onderaan de track beland, dan hebben jullie dit levendige spelletje verloren.  

Het is nu niet direct een spel waar ikzelf warm voor zou lopen. Maar voor de partyspelers onder ons, zal dit misschien wel een aangename en levendige verrassing kunnen zijn. Het brengt in ieder geval leven in de brouwerij. Waar het spel ook op tafel zal belanden. Stil zal het niet lang blijven. 


Aantal spelers: 4-7
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Horrible Guild


Reacties

Populaire posts