Piazza Rabazza

Pizza, wie houdt er niet van? In Piazza Rabazza mag je de lekkerste pizza’s zelf afleveren bij de klanten, maar wees op tijd of je bent de slechtste pizzabezorger.

Bij dit spel kan je kiezen tussen de gemakkelijke of de gevorderde versie. Beide versies zijn leuk om te doen, maar als je al een paar keer gespeeld hebt, is de gevorderde versie iets leuker.

Sorteer eerst alle klanten per kleur en maak stapels die je in het midden legt. Er zijn 4 kleuren, elke kleur stelt een wijk van de stad voor. Bij de gemakkelijke versie, mag je 1 van de 4 kleuren kiezen, bij de gevorderde versie moet je alle 4 de pizza’s in alle wijken afleveren om succesvol te zijn.

Win het spel door 1 pizza per wijk af te leveren in de gemakkelijke versie en 3 pizza’s per wijk in de gevorderde versie. Hoe lever ik de pizza’s, hoor ik je vragen? Simpel, je mag met de brommer ze afleveren bij de klant. Oei, ben ik vergeten te vertellen dat het hele bord beweegt? Dat is net het unieke van dit spel! Elke ronde draai je de kok op, je hebt tijd om pizza’s te leveren zolang de kok blijft bewegen. De kok laat alle muren van de stad bewegen. Dit zorgt er voor dat je pizza kan vallen, deze zal je dan terug door de opening naar buiten moeten brengen en terug op je brommer leggen. Het kan ook zijn dat de klant de pizza niet goed kan aannemen (de pizza is een magneet die aan de muur bij de klant blijft hangen).

Zo’n speciaal spel heb ik nog nooit gezien, maar dat is net het leuke! Dit spel is leuk voor kinderen, maar ook voor de volwassenen. De gevorderde versie voorziet echt wel een uitdaging voor de grotere kinderen en volwassenen. Probeer dit leuke spel zeker eens uit!Dit spel werd geschonken door Zoch en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

 


Aantal spelers : 2-4 spelers
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur :  30 minuten

Reacties

Populaire posts