Mini Crimes - The Drowned King


Een handzaam spelletje dat je solo kunt spelen of met vrienden en waarbij je een halfuur speelplezier hebt. Dat is wat dit kleinood van GateOneGames te bieden heeft. Om deze onderzoekszaak tot een goed einde te brengen heb je wel een dosis vindingrijkheid nodig. 
In het doosje vind je de spelregels en samen met kaartspel dat erin zit, is het genoeg om alle aanwijzingen te krijgen die nodig zijn voor de oplossing. 

In dit deel, The Drowned King, wordt de beroemde Italiaanse schaakkampioen Marco Maccarone in de badkuip van zijn hotelkamer in Berlijn dood aangetroffen. Zijn dood kon niet op een slechter moment komen, want hij stond namelijk aan de vooravond van zijn partij op het Wereldkampioenschap schaken. Was het toch een dom ongeluk of...?? 

Mini crimes laat zich het beste omschrijven als een coöperatief onderzoekspel waarin jullie je observatie en deductievaardigheden op de proef gesteld worden om een mysterieuze zaak op te lossen. Je analyseert een plaats delict met maximaal 10 aanwijzingen. Dus kies zorgvuldig en los het mysterie op.


Het oplossen van het mysterie is natuurlijk het uiteindelijke doel. Maar je kunt jezelf ook nog punten geven voor de manier dat jullie tot dit resultaat gekomen zijn. Voor 1 correct antwoord ontvangen jullie  4 punten, bij twee goede antwoorden 7 punten,  bij drie juiste antwoorden 10 punten. Iedere hint kaart die je in hebt moeten zetten, kost jullie één punt. 
De eindscore kan er dus als volgt uitzien: Jullie hebben twee vragen goed beantwoord, en je hebt van de 10 hintkaarten er nog zes over, dan hebben jullie een score behaald van 7 punten. Zijn alle vragen goed beantwoord en heb jullie dat bereikt zonder ook maar één hint te gebruiken, dan worden jullie tot master detective gekroond en hebben jullie de maximale score van 10 punten behaald.   

En als je er onverhoopt echt niet uitkomt, kun je altijd nog besluiten om een tikkeltje vals te spelen, door de QR-code te scannen en zo achter de juiste oplossing te komen. 

Als je van dit spelletje geen genoeg kunt krijgen, maar dit mysterie al opgelost hebt, zijn er nog vijf andere mysteries in de serie om op te lossen. 

Aantal spelers: 1-8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Mini Crimes the Drowned King is geschonken door GateOnGamesReacties

Populaire posts