All-star Draft


IJshockey. Het is misschien niet direct een thema dat je aan een spel zou verbinden. Maar toch hebben de makers van All-Star Draft een goede poging gedaan om deze sport als thema in een kaartspel te gebruiken. Jullie treden in dit spel namelijk in de voetsporen van de beste teammanagers in de ijshockey wereld. Stel de beste spelers op en jullie maken grote kans om dit jaar de winnaar te worden van de All-Star cup. Hij ziet eruit als de cup met de grote oren, maar dan niet behorend bij het voetbal maar bij een meer winterse koude sport op het ijs. 
Maar het is niet alleen zaak op een goed team op de been te brengen, een goede reservebank met spelers die zich kunnen meten met het basisteam en een fanatieke schare fans zijn in dit spel zeker zo belangrijk. Want er staat je nogal wat te wachten. Als je je eenmaal door het seizoen geworsteld hebt, ben je er nog niet. De play-offs  staan dan nog voor de deur en daar wil je zeker bij zijn. En voor wat betreft de play-offs schaats je op dun ijs, want eenmaal verloren, lig je direct uit de competitie. 

All-star draft is een kaartspel waarin twee tot zes teammanagers het tegen elkaar opnemen, door deel te nemen aan een ijshockeytoernooi. Je kiest coaches uit met unieke vaardigheden, speelt in het reguliere seizoen en uiteindelijk in de play-offs. Je stelt hockey spelers op, vormt een goedlopend team en stuurt ze naar verschillende arena's. In de play-offs wordt de spanning ondraaglijk, omdat er middels een knock-outsysteem gespeeld wordt. Totdat er nog maar één team overblijft. Wie aan het einde de meeste fans heeft, wint het toernooi en de prestigieuze all-star cup. 
Bij de start van het spel krijgen alle spelers de keuze uit twee teammanagers. Je kiest de voor jou meest gunstige manager en legt de andere af. Let daarbij goed op de speciale eigenschap die iedere coach bezit. Het spel start met het reguliere seizoen dat over drie rondes verloopt. Iedere speler heeft zes handkaarten met daarop zijn spelers afgebeeld en kiest één uit. De resterende handkaarten geeft hij door aan zijn linkerbuurman. Je blijft net zolang kaarten doorgeven en pakken totdat alle spelers weer zes kaarten op hand hebben. Selecteer vijf handkaarten en hieruit bestaat je team voor deze ronde. Op de kaarten staan dieren en symbolen afgebeeld. Het sterkste team wordt als volgt bepaald: gelijke symbolen zijn sterker dan gelijke dieren. Heeft iemand geen gelijke dieren of symbolen dan telt de hoogste waarde. Beoordeel wie als sterkste uit de bus komt en welk team derhalve de meeste fans voor zich heeft weten te winnen. In iedere ronde wordt er in een andere arena gespeeld. In ronde 2 en 3 wordt er ook een beroep gedaan op de reservespelers. 

Als ook de play-offs ten einde zijn, is bekend wie zich tot kampioen mag kronen. 

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

All-star Draft is geschonken door Sun Core Games

Reacties

Populaire posts