Doggohome


Doggohome is de naam van het asiel waar de spelers voor een dagje mogen komen werken. Er zijn altijd wel genoeg honden die verzorgd moeten worden, dus alle hulp is welkom. Die paar handjes meer of minder kunnen echt een verschil maken. Het belooft een drukke dag te worden. Dus als jij werknemer van de dag kunt worden, door het meeste aantal honden te verzorgen, dan zal de baas je hier rijkelijk voor belonen met een speciale bonus. 

Maar dit is nog niet zo gemakkelijk. Elke hond heeft zijn eigen behoeftes en moet ook op de juiste manier verzorgd worden. Dit doe je in dit spel door de service kaarten op het goede moment uit te spelen. Het spel bevat 30 hondenkaarten, 50 servicekaarten en 4 houden van kaarten. Op de hondenkaart kun je precies zien hoe je deze hond zo blij als een puppy kunt maken. Bovenaan de kaart staan middels icoontjes welke servicekaarten er nodig zijn. Bijvoorbeeld eten en drinken of een controle bij de dierenarts. Een houden van kaart kan gespeeld worden als joker en is dus bruikbaar voor iedere service die nodig is. Als je erin geslaagd bent om een tevreden hond te krijgen, dan verdien je daar sterren mee. Deze hou je bij op de sterrenkaart. 


Bij de start van het spel krijgt iedere speler een 1 hondenkaart. Maak daarnaast een wachtruimte van honden in het midden van de tafel. Dit bestaat uit een totaal aantal van spelers plus 1. De kaarten worden opengedraaid. Maak van de overgebleven kaarten een gesloten rij. 
Deel vervolgens de servicekaarten aan de spelers. Let hierbij op dat dit afhankelijk is van het aantal spelers dat deelneemt. 

Er worden minimaal drie rondes gespeeld. Iedere ronde bestaat uit een werkshift in het asiel. De spelers kunnen er ook voor kiezen om zes diensten te draaien.
Iedere speler krijgt tot slot nog een sterrenkaart om zijn of haar punten op bij te houden. 
Nu begint je dienst in het asiel. Succes met de verzorging van de viervoeters.   
Het leuke in dit spel is dat er zowel een co√∂peratieve variant als een competitieve variant opgenomen is. Dus hou je meer van het samenwerken met je vrienden, dan weet je welke variant je moet gaan spelen. Maar heb je een echte winnaarsmentaliteit dan past de competitieve versie beter bij je. Welke versie je ook speelt, het is en blijft een familiespel wat ook voor de jongste spelers de moeite waard is. Speel je namelijk met jonge spelers, neem dan alleen de basisregels. Speel je met louter volwassenen, dan is het leuk om de geavanceerde regels te gebruiken. Feit is dat je in ieder geval veel opsteekt van hoe je het beste een hond kunt verzorgen.   

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Doggohome is geschonken door Capital Gains Studio

Reacties

Populaire posts