Namiji

In dit spel van Funforge wordt voortgeborduurd op het succesvolle Tokaido. In Namiji kruipen de spelers in de huid van een stel vissers in het Japan van weleer. De vissers doen hun best om ten zuiden van de Japanse archipel te navigeren, op een paar kilometer afstand van de beroemde Tokaido weg. Je zult een vruchtbare dag op zee moeten hebben om als winnaar van dit spel uit de bus te komen. 
Gooi je vislijn uit om de mooiste kleurrijke vissen in je rek te verzamelen, vang garnalen of verzamel een fraai panorama.
Leg het grote bord in het midden van de tafel en geef iedere speler een eigen speelbord. Hierop kunnen de vissen geplaatst worden die gevangen zijn. Schud de dok kaarten en leg deze op de daarvoor bestemde plaats op het speelbord. Doe dit eveneens voor de Sacred rock kaarten. Leg alle visfiches gesloten op het bord, schud de 12 nettokens en leg deze op het bord. Stop de garnalen- en krabfiches in de stoffen zak. Iedere speler legt de vier offerfiches op zijn speelbord. 
En leg als laatste de panoramakaarten gesorteerd per serie op het speelbord. En je bent klaar om de strijd aan te gaan. 
Er wordt gestart bij het dok en er wordt één volle ronde afgelegd. Op de plek waar je stopt, voer je de bijbehorende actie uit. En net zoals bij Tokaido is het zaak om op de juiste plaats halt te houden om zo voordelen te krijgen of juist om je tegenstander af te blokken. Let op dat de speler die als laatste op het spoor staat als eerste weer mag vertrekken. In een twee-speler spel wordt er een neutrale pion aan het spel toegevoegd, die eveneens plaatsen af kan blokken. Wanneer er een ronde afgelegd is, is het tijd om de eindscore op te maken. En het is sneller voorbij dan je doorhebt en je kunt niet alles verzamelen. Je zult dus keuzes moeten maken en daarbij ook nog oog hebben voor hetgeen je tegenstander aan het doen is. En ook al lijken de keuzes niet zo talrijk, toch kom je soms voor dilemma's te staan. Ga ik langzaam vooruit om nogmaals aan de beurt te zijn, of toch liever voor zekerheid gaan en de meest geschikte plaats verderop het spoor vast innemen? Het is daarnaast belangrijk om van de offerfiches af te komen. Want deze leveren in verhouding behoorlijk wat minpunten op aan het einde van het spel. 
Na een kleine driekwartier zullen jullie weten wie de winnaar geworden is. 
Voegt deze telg iets toe aan Tokaido? Nee, eerlijk gezegd niet. Maar heb je Tokaido nog niet in bezit, dan kun je net zo goed dit spel aanschaffen. Want qua spelplezier verschillen de twee niet veel. Thematisch wat anders, maar verder zit er weinig verschil in. Het bord is nu niet langgerekt, maar vierkant. En wanneer je slechts met twee spelers bent, zou ik zelf de voorkeur geven aan Tokaido Duo. 

Namiji valt toch zeker in de smaak. Het ziet er leuk uit en speelt vlot weg.  

Aantal Spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur:45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Namiji is geschonken door Funforge

Reacties

Populaire posts