Vengeance: Roll & Fight – Episode 1


Vengeance: Roll & Fight – Episode 1 is een rel-time roll & write spel, waarin de spelers als doel hebben om de baas van een bende te verslaan. Dit doen zij met behulp van dobbelstenen. En als ze snel genoeg zijn, met veel dobbelstenen. 

Het spel duurt vier rondes en iedere rond bestaat uit vier fases die gelijktijdig worden gespeeld. De fases zijn:

  1. Terugblikfase. 1 van de spelers dobbelt de drie Terugblikdobbelstenen en plaatst deze op de terugblikkaart. Gelijktijdig voeren de spelers de bijbehorende acties op de dobbelstenen uit.
    - Training: Kruis twee ervaringsvakjes aan op je trainingsspoor.
    - Kopen: Streep een item bovenaan je persoonlijke bord af, zodat je het één keer gratis kunt gebruiken.
    - Herstel: Omcirkel een extra gezondheidsvakje of verwijder twee opgelopen verwondingen
    - Verkennen: Markeer een basisvaardigheid zodat die deze ronde eenmaal gratis beschikbaar is.
    - Buit: Streep de beschikbare linker buit door op het buitspoor, of voer 1 van bovenstaande actie's uit.
  2. Dobbelfase. Tijdens deze fase dobbelen de spelers de vier dobbelstenen en plaatsen deze op hun persoonlijke spelersbord indien ze een resultaat hebben dat ze wensen te gebruiken. Ze mogen de dobbelstenen net zo vaak opnieuw dobbelen als ze willen, behalve als een dobbelsteen een zwarte bloeddruppel laat zien. Deze komt terecht op het gezondheidsspoor en levert een wond op. Als de spelers hun dobbelstenen hebben geplaatst op het persoonlijke bord, dan nemen ze vier nieuwe dobbelstenen uit het midden van de tafel en dobbelen vrolijk verder. Dit gaat door tot alle dobbelstenen uit het midden van de tafel op een spelersbord zijn geplaatst.
  3. Vechtfase. De spelers voeren de acties uit door hun dobbelstenen te gebruiken. Op deze manier kunnen ze bewegen door hun persoonlijke ruimte, en tegenstanders aanvallen en verslaan.
Na vier rondes is het spel gedaan en wordt de score opgemaakt.
Vengeance is een leuke combinatie van een spel als Escape: The Curse of the Temple en een roll & write waarin je puzzelt om het beste resultaat te behalen.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Vengeance: Roll & Fight – Episode 1 is geschonken door Mighty Boards



Reacties

Populaire posts