WordCraft

Ergens in Europa, tijdens de donkere Middeleeuwen, stijgt witte rook op vanonder een dak… Een bijeenkomst van de alchemisten, die met hun experimenten en formules probeerden de raadsels van het leven en de wereld te ontrafelen door ingrediënten samen te voegen tot experimentele brouwsels. En laat dat nu ook het doel zijn van WordCraft: namelijk zo goed mogelijk ingrediënten combineren tot succesvolle formules, en zo jezelf kronen tot de opperalchemist ! 

In tegenstelling tot wat ik jullie hoor denken is het (zoals vaker in spelletjes met dit thema) geen zaak van grondstoffen te verzamelen of berekeningen te maken, nee hoor: WordCraft is een woordspel-in-chemisch-thema. Maak woorden (formules) met de beschikbare ingrediënten (letterkaarten, 26 stuks (voor elke letter eentje) in vijf verschillende kleuren). Probeer ondertussen zo goed mogelijk de opdrachten van de prestatiekaarten (verschillende moeilijkheidsgraden) tot een goed einde te brengen en scoor hiermee extra punten. 

Elke speler krijgt achttien houten blokjes, elk in een eigen kleur. Het ‘startveld’ bestaat uit vier prestatiekaarten (willekeurig, eentje per elk van de vier categorieën) en twaalf willekeurige letterkaarten (2 blauwe, 3 gele, 3 groene, 2 rode en 2 paarse). Een spelbeurt bestaat erin uit een woord van minimaal drie letters te vormen met de beschikbare letterkaarten (en enkel deze letters, al mogen ze vaak als je wil herhaald worden binnen het woord). Het woord wordt ‘uitgezet’ op het startveld door per gebruikte letter een blokje op het overeenkomstige kaartje te leggen. Ook eventuele behaalde prestatiekaarten krijgen een blokje. 

De spelronde gaat door tot een speler minder dan twee blokjes overhoudt, hierna worden de punten geteld: de speler met het grootste aantal blokjes per letterkaart scoort de ‘ervaringspunten’ die op de kaart vermeld staan. De letterkaarten worden vervangen en een nieuwe ronde gaat van start. Na drie spelrondes is het spel ten einde, en worden de prestatiekaarten verrekend. De speler met de meeste punten is de beste alchemist ! 

Dit spel werd geschonken door Artipia Games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :  2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 25 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts