Pessoa


Pessoa is een worker-placement spel van de Belgische uitgever Geek Attitude Games. We dienen te bekennen dat we dan ook behoorlijk teleurgesteld waren dat we enkel Franse regels in de doos aantroffen. Gelukkig was er een video op boardgamegeek beschikbaar waarin het spel uitgelegd wordt. Al liet die ook nog wat vraagtekens achter nadat we die bekeken hadden. 

Het doel van het spel is om gedichten te schrijven. Dat poëzie niet altijd eenvoudig is, zal algemeen bekend zijn. Waar haal je als schrijver je inspiratie vandaan? Waar vind je een rustig plekje om te schrijven? Hoe wordt je beter in hetgeen je doet? Vragen die tijdens het spelen van dit spel beantwoord worden.

Het spelbord wordt in het midden van de tafel klaargelegd. De opbouw varieert, naar gelang het aantal spelers. Het spel duurt 12 rondes, welke aangegeven worden door het kalenderwiel in het midden van het bord. 


De speler die aan de beurt is, kiest een beschikbare locatie uit. Er zijn twee cafés die de speler kan bezoeken om inspiratie op te doen. Het is logisch dat deze nieuwe indrukken energie kosten en je langzaamaan uitputten. Ook het schrijven van een gedicht of het verbeteren van je schrijvers vaardigheden zijn behoorlijk vermoeiend te noemen. Als je dan ook uitgeput bent, dan kun je weinig anders doen dan uit te rusten om vervolgens weer vol energie aan de slag te gaan. 

Na 12 ronden is het spel ten einde. De spelers dienen dan nog elk hun ultieme gedicht te schrijven waarvoor zij nog punten scoren. De speler met de meeste punten wint het spel.

Speelduur: 45-75 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Pessoa is geschonken door Geek Attitude Games




Reacties

Populaire posts