Hot Pot Havoc


Ben jij er klaar voor? Voor de jaarlijkse Hot Pot Havoc strijd? Kook, dip en eet je een weg naar de overwinning. Neem het op tegen maximaal 4 concurrenten. Vul je kom met de beste en lekkerste ingrediënten, zorg dat je vooraan in de rij staat om de perfecte saus te maken en je bent klaar om te smullen. Maar pas op dat je je niet over-eet! Kies dus je kommen zorgvuldig en je maakt kans om de beste kok te worden.

Als eerste maak je een keuze tussen het eetgerei. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel punten er te verdienen valt. Je krijgt de punten op basis van de hoeveelheid voedsel dat erin past. Teveel eten zal ervoor zorgen dat je deze ronde minpunten moet verorberen. Het spel verloopt over vier rondes.
Het kaartendeck bestaat uit 25 bowlkaarten. De kommen hebben een gevarieerde grootte. 
Verder zijn er 105 soepkaarten en vijf menukaarten. Pas dus op dat het hele spel niet in de soep loopt met zoveel keuzes. Daarnaast zijn er nog 20 sauskaarten in het doosje gestopt alsmede 5 rankingkaarten om aan te geven wie als snelste zijn saus gepakt heeft. 


Iedere speler start met een set van vijf bowlkaarten, elk van een eigen grootte. Schud de sauskaarten en leg deze in een aparte stapel neer. Geef iedere speler vervolgens een set soepkaarten en het bijbehorende menu. Leg de rankingkaarten eveneens binnen handbereik. 
Je bent nu zo ver op de kookstrijd met elkaar aan te gaan. 

Iedere ronde bestaat uit de volgende drie fases:
  1. Kookfase. Draai sauskaarten open gelijk aan het aantal spelers. Dit zijn de sausen die je deze ronde ter beschikking hebt. Wanneer je de juiste ingrediënten gebruikt, levert dit bonuspunten op. Vervolgens schudden de spelers hun soepkaarten en leggen deze gedekt voor zich neer. Bekijk je menu en ga alvast bedenken welke ingrediënten bruikbaar kunnen zijn. Kies vervolgens een kom uit die hier het beste bij past. Maak hierin een goede keuze, want elke bowl kan maar eenmaal gebruikt worden. Let ook nog op de totale capaciteit die de kom aankan. Als iedereen een keuze gemaakt heeft voor de juiste kom, is het tijd voor de volgende fase. 
  2. Verzamelfase. Deze fase wordt gelijktijdig door alle spelers gespeeld. Iedere speler grijpt zo snel mogelijk het juiste ingrediënt vanuit hun persoonlijke voorraad. Met één hand mag je hiervoor een gesloten kaart omdraaien. Kies of je deze kaart in je kom wilt doen, of leg je hem weg in een algemene voorraad? Het voedsel in je kom zal tijdens de eetfase gescoord worden. Elk ingrediënt geeft een bepaald aantal punten gelijk aan de afgebeelde sterren. Als je denkt dat je soep gereed is, stop je met pakken. Als je als eerste stopt, pak je de rankingkaart met 1 ster. 
  3. Eetfase. Iedere speler pakt een sauskaart, welke opengedraaid zijn tijdens de kookfase. Dit doen de spelers op volgorde van de rankingkaarten zoals gepakt na de verzamelfase. Degene die als eerste gestopt is, heeft de eerste keuze uit de saus. Bekijk of er geen verboden ingrediënten in je soep terecht gekomen zijn. Iedereen telt zijn score en de ronde is hiermee geëindigd.

Deze fasen worden in totaal vier keer afgewerkt. Wie na de vierde ronde de meeste punten heeft weten te verzamelen, mag zich tot masterchef kronen!
  
In het doosje is plaats gemaakt voor een handige snelle startgids. Hierin zie je in één oogopslag hoe het spel opgezet en gespeeld moet worden. 


Aantal spelers:2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar 
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Hot Pot Havoc is geschonken door Mercat Games

Reacties

Populaire posts