Evergreen

Evergreen is een abstract strategiespel waarbij je bomen laat groeien. Aan jou de schone taak om ervoor te zorgen dat je een weelderig ecosysteem opzet, zaden plant, bomen laat groeien en andere natuurlijke elementen op je planeet weet te plaatsen. Met als uiteindelijke doel de groenste en vruchtbaarste planeet van allemaal te creëren.  

In het spel wordt gesproken over biomen. Een kleine biologieles leert dat biomen staan voor grote vegetatiezones op de aarde waar de vegetatie grote gelijkenis vertoont. Er zijn grofweg zes verschillende vegetatiezones te onderscheiden. Tropische bossen, naaldbossen, loofbossen, graslanden, woestijnen en toendra's. Dit even als een klein weetje vooraf. Terug naar het spel.
Een potje Evergreen wordt gespeeld over vier seizoenen. In ieder jaargetijde wordt een verschillend aantal rondes gespeeld. Iedere ronde bestaat uit drie fases:
  1. Kies een bioomkaart uit de gemeenschappelijke voorraad om te bepalen welke gedeelte van de planeet je deze ronde wilt gaan ontwikkelen. Let hier wel goed op dat de niet gekozen regio's vruchtbaarder en dus waardevoller worden aan het einde van het spel. Om een enorm bos te creëren wil je bomen laten groeien, struiken planten en meren plaatsen. Dit alles waarbij je de kracht van de natuur gaat gebruiken om extra acties te krijgen. Het mooiste is natuurlijk als je je bomen tot een bos kunt omtoveren op het meest vruchtbare gedeelte van het land. Maar net als je denkt dat dat gelukt is, zie je dat je bomen elkaar overschaduwen en heb je weer een gebrek aan zonlicht. Hou dus altijd rekening met de stand van de zon. 
  2. Voorbereiden van je actie en benut eventueel je kracht van je bioomkaart. 
  3. Einde van de ronde. 

Na iedere ronde ontvangen de spelers punten voor bossen en bomen die zonlicht opvangen. Aan het einde van het laatste seizoen eindigt het spel. De speler die erin slaagt het effectiefste ecosysteem te bouwen, wint het spel.  

Evergreen komt van de hand van de maker van Photosyntheses. Dit populaire spel van Hjalmar Hach heeft meerdere spellenprijzen weten te winnen en nog meerdere nominaties gekregen. Dit legt de lat hoog voor Evergreen. Ga snel kijken of ook dit natuurlijke spel jullie kan bekoren. Evergreen is zowel interessant voor de beginnende speler als ook voor de veelspeler. 

Evergeen is gemaakt van duurzame materialen en ondersteunt de stichting Trees for the Future.  

Aantal spelers:1-4
Leeftijd: vanaf  8 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Evergreen is voor leden van het Geel Pionneke met 10% korting te koop bij www.lotana.be

Evergreen is geschonken door Horrible Guild


Reacties

Populaire posts