Detective stories: Fire in Adlerstein


Altijd al eens een politiezaak willen oplossen? In dit spel ben je een detective die een crimineel moet proberen opsporen en aanhouden. Hierbij mag je alle informatie in de doos gebruiken, maar je mag ook alles van het echte leven gebruiken zoals je GSM of iets anders om dingen op te zoeken die je kunnen helpen bij het oplossen van de misdaad. Jij gaat beslissen wie er uiteindelijk veroordeeld wordt voor de misdaad, dus maak de juiste beslissing. Overloop alle mogelijk motieven en de vermeende verdachten. Controleer alle referentiepunten, aanwijzingen en alibi's. Pas op met het bewijsmateriaal in de doos, want beschadigd bewijsmateriaal kan in de rechtbank niet gebruikt worden. De verdachte kan dan zijn vervolging laten nietig verklaren.


Om het gemakkelijk te maken kan je op tafel alles verdelen in groepen: verdachten – motieven – bewijzen en alibi's. Als je uiteindelijk de verdachte hebt, typ de naam dan in op hun website (www.idventure.de/hints-episode-1). Je kan de website ook altijd bezoeken als je vast zou zitten. Controleer voor je begint altijd of de inhoud volledig is, zo ben je zeker dat je tot de oplossing kan komen. Er zit een map in met 23 papieren, 2 stukken bewijsmateriaal in een zak, een krant, 4 foto's, een voorschrift, een notitieboekje, een brief (in een enveloppe) en een blad van een dagboek van een kind.


Je gaat Carl Notebook helpen om zijn onschuld te bewijzen en de echte dader te vatten. Deze journalist wordt er volgens hem ingeluisd. Hij deed zijn job toen hij foto's aan het nemen was van een brandend huis, en wist niet dat er nog iemand in het huis was. De eigenaar van het huis (Joseph) is dus vermoord door de brand. Het leek een ongeluk en hij heeft beslist om dit op te volgen om te zoeken wie Joseph dood wou. Het bleek al snel dat er verschillende verdachten waren. Carl kan hier niet meer over schrijven, want toen hij hierover schreef heeft de politie besloten dat Carl het huis in brand heeft gestoken. De politie werd ergerde zich aan Carl, omdat hij ondervragingen ging doen. De politie besloot dus om te zorgen dat Carl weg moest, wat er voor zorgde dat hij niet meer verder kon zoeken. Hij heeft al zijn bewijzen die hij tot dusver verzameld heeft nu aan jullie gegeven. Hij hoopt dat hij jullie kan vertrouwen en dat jullie de dader vinden zodat hij terug vrij komt. Carl is zeker niet de dader.Bekijk alles grondig en begin jullie onderzoek. Bekijk goed alle foto's en files. Zoek verbanden en overloop zeker alle alibi's. Hopelijk vinden jullie de dader door alle bewijzen en aanwijzingen die Carl jullie gegeven heeft. Veel succes en wie weet schuilt er een uitstekende detective in jullie !


Dit spel werd geschonken door IDventure en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 1 - 5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Spelduur: 90- 120 minuten

Reacties

Populaire posts