7 Wonders Architects

Heb jij er altijd al van gedroomd om een heerser in de oudheid te zijn. Dan is dit je uitgesproken kans. 2 tot 7 spelers hebben de mogelijkheid om hun architectonische kunsten aan de buitenwereld te laten zien. 

Alle spelers ontvangen een eigen wonder. Dit is prachtig in delen verpakt in een eigen doosje. Aan de binnenkant van het doosje, kun je zien hoe je wonder opgebouwd dient te worden. Daarnaast vind je in het doosje een pakje kaarten. Ook dit zit netjes in een apart vakje, dat je tussen jou en de speler links van je plaatst. De wapenfiches (met aan de achterzijde een vreedzame duif afgebeeld) en de groene bonusfiches, evenals de algemene kaartendeck worden in het midden van de tafel geplaatst. De spelers hebben keuze uit drie verschillende kaartendecks.

 
Spelers verzamelen gedurende het spel middelen om hun samenleving op te bouwen, ontwikkelen militaire macht om van zich af te kunnen slaan bij eventuele aanvallen, hebben aandacht voor wetenschappelijke vernieuwingen en proberen overwinningspunten binnen te harken. Kun jij je stempel op de wereldgeschiedenis drukken door mee te helpen aan het bouwen van het ultieme wonder? Dan word jij vast de winnaar van dit snelle spel van Repos Production. 

Het spel speelt heel eenvoudig. Als je aan de beurt bent, kies je een kaart uit het bakje aan je linkerzijde, aan je rechterzijde of van de centrale stapel. De gekozen kaart leg je voor je neer in de buurt van je wonder. Afhankelijk van de kaarten en de fiches die je verzameld hebt, kun je kiezen uit het spelen van een grijze kaart, meerdere groene kaarten, een blauwe kaart of een gele kaart. Alle kaarten zijn waardevol. Met een blauwe kaart krijg je direct overwinningspunten in de schoot geworpen. Grijze kaarten voorzien je in de boordnodige grondstoffen voor het bouwen van je wonder. Want dat is je uiteindelijke doel, het vervolmaken van je eigen wonder. De gele kaarten geven je munten, die je als een willekeurige grondstof in kunt zetten. De rode kaarten helpen je om vijanden bij je wonder vandaan te houden. Ten slotte heb je nog groene kaarten die je wetenschappelijke kracht geven. Lever twee identieke groene kaarten in, of drie verschillende om één van de openliggende groene fiches te kiezen. Deze geven je direct bonussen die bruikbaar zijn om je wonder te completeren. 


Als één van de spelers zijn of haar wonder afgebouwd heeft, eindigt het spel en is het tijd voor de puntentelling. De punten op de blauwe kaarten leveren overwinningspunten op evenals de punten die op de afgebouwde wonderdelen staan. Degene met de meeste punten is de winnaar en mag zich tot de beste architect kronen. 

Eerlijk is eerlijk. Met een titel uit de 7 Wonders serie, had ik er veel meer van verwacht. Het spel is wel heel erg licht te noemen. De veelspeler zal er weinig plezier aan beleven en veel liever kiezen uit één van de andere spellen uit de serie. Want 7 Wonders en 7 Wonders Duel zijn altijd de moeite waard om op tafel te leggen en om gezellig bij aan te schuiven voor een potje voor twee of meerdere spelers. Nogmaals verdient deze versie wel de complimenten voor de fantastisch uitziende insert. Een lust voor het oog. En ondanks dat het bij mij minder in de smaak valt, heeft het spel wel een groot aantal nominaties in de wacht weten te slepen voor de diverse spellenprijzen van het jaar. 

Aantal spelers: 2-7
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is geschonken door Repos Production
Dit spel is te spelen bij Het Geel Pionneke

7 Wonders Architects is voor leden van Het Geel Pionneke met 10 % korting te koop bij www.lotana.be


Reacties

Populaire posts