Ave Caesar

We gaan terug in de tijd. We wanen ons in de Romeinse tijd, waar met paard en wagen gestreden wordt om de eer van de keizer. Dus, span je paard voor je wagen en dender over de baan. Maar vergeet toch zeker niet om even halt te houden op de beste plek in het stadion. Want daar zit niemand minder dan de keizer. En hem wil je natuurlijk wel een warme groet brengen. Maar vergeet ondertussen niet dat de baan variabele rijstroken met rijstrookwisselbeperkingen en diverse knelpunten heeft. Maar dat maakt de strijd nu net interessant. 
Het spel verloopt over drie races. En in iedere race moet er halt gehouden worden bij Caesar. Het lijkt op het eerste oog een simpel ren je rot spelletje. Maar als je te snel wilt gaan, dan vergaloppeert je paard zich. Het dier neemt dan een te grote bocht en verspeelt hierbij onnodige energie. Met het gevolg dat hij ingehaald wordt door de slimmere rijders. Maak er een verhitte strijd van door het op de juiste manier uit spelen van je handkaarten. Dit geeft je mogelijk de voorsprong die je nodig hebt, om via alle vernauwingen die het bord kent, als eerste over de eindstreep te doen komen. 

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler de beschikking over een set van 24 kaarten om de drie races door te kunnen komen. Iedere speler schudt zijn of haar handkaarten en neemt er drie op hand. De wagens worden op de startpositie gezet en de race kan van start gaan. Alle spelers spelen een handkaart uit en gaan het afgebeelde cijfer naar voren. Let er op dat het niet toegestaan is dat de speler die vooraan ligt een kaart met het cijfer zes uitspeelt. Een uitzondering hierop is de allereerste kaart die in de ronde gespeeld wordt. Probeer bij het uitspelen van de kaarten je tegenstanders voor te blijven of dusdanig te hinderen dat zij niet vooruit kunnen gaan. Het is namelijk niet toegestaan op hetzelfde veld als je tegenstander te staan. Ook het wisselen van baan is aan regels gebonden. 
Het is natuurlijk ook heel tactisch om je tegenstanders zo te blokkeren dat het hen niet lukt om Ceaser te groeten en hem een offer te brengen. En dat is een vereiste om een race af te kunnen sluiten en naar de eindstreep te denderen. 
Degene die over drie races als beste uit te bus komt, wint dit race spel. Voor nog meer variatie  wordt voorzien in een dubbelzijdig speelbord. 

De speler die wel houdt van een race spelletje, kan dit vast bekoren. Of hij moet afhaken bij de ouderwets uitziende doos. Anderzijds heeft het toch wel iets. Zeker als je bedenkt dat dit spel ook uit de oude doos komt. De eerste versie dateert namelijk al van 1989. En dat is stiekem toch al weer even geleden. 
  
Aantal Spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 60 minuten

Dit spel is geschonken door Dice Tree GamesAve Caesar is te spelen bij Het Geel Pionneke


Reacties

Populaire posts