UNO all wild!

UNO is een spel dat iedereen kent, zelfs mensen die nooit spellen spelen. Er zijn al 100-den varianten op de markt te verkrijgen, maar deze UNO All Wild! mag toch wel als 'speciaal' bestempeld worden.

UNO All Wild speel je net zoals een gewoon spelletje UNO, met als uitzondering dat alle, jawel, alle kaarten wild kaarten zijn. Dus in plaats van een kaart met de overeenkomstige kleur en getal te moeten spelen, mag je hier eender welke kaart spelen die je wilt. Het doel van het spel blijft nog steeds hetzelfde : zorg ervoor dat je de eerste speler bent die van zijn kaarten geraakt. En natuurlijk mag je niet vergeten UNO te roepen als je nog maar één kaart vast hebt, of je zult nieuwe kaarten moeten trekken van de trekstapel.

Je zal in eerste instantie denken dat dit spel eeuwig zal blijven duren aangezien je vaak kaarten op hand moet bijnemen, maar dat is niet het geval. Op een kleine 5 minuten is een spelletje gedaan. In deze versie wordt het iets ingewikkelder met dank aan de extra actiekaarten die werden toegevoegd.

Zoals je al kan raden verloopt een spel helemaal anders dan een traditionele versie van UNO. In plaats van kaarten te vinden die je kan spelen, moet je je nu focussen op het uitschakelen van andere spelers zodat jij rustig je kaarten kan afleggen. Naast de normale wild kaarten zoals een beurt overslaan, de richting omkeren en trek 2 of 4 kaarten bij, zijn er nieuwe wild kaarten toegevoegd. Zo kan je iemand kiezen die kaarten moet bij trekken, of kan je in 1 keer 2 spelers overslaan. Je kan zelfs je handkaarten met die van een andere speler wisselen. Zijn jullie klaar om helemaal wild te gaan ?

Dit spel is geschonken door Mattel en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 10
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts