Featherlight

Vogel Pauli heeft jullie hulp nodig. Hij is namelijk uit het nest gevallen. Door de smak is hij niet alleen verschrikkelijk duizelig geworden, de grond ligt ook nog bezaaid met tal van gekleurde veren. Hoe schept hij orde in deze chaos? Help je hem een handje?

De kunst in dit snelle kaartspelletje van Wizk!ds is om de hoogste score te behalen met maar vijf handkaarten. Aan het begin van het spel worden er zes kaarten in het midden van de tafel opengedraaid en in een cirkel gelegd. Deze kaarten stellen het nest voor. Vervolgens ontvangt iedere speler vijf handkaarten. De overige kaarten worden in twee gelijke stapels verdeeld en als gesloten trekstapels naast het nest gelegd. 
Het spel bestaat uit zeven verschillende kleuren veren. Rood, blauw, geel, groen, paars, zwart en wit. Van iedere soort zitten er 10 kaarten in. Op de kaarten staat vermeld hoe deze punten scoren voor het einde van het spel. Jammer is wel dat als je je kaarten gestoken hebt, je niet meer kunt zien wat de score zou kunnen zijn. Het zou beter zijn geweest als de score links boven vermeld stond. Maar dat ter zijde. 
Als je aan de beurt bent heb je de keuze uit de volgende twee acties, waarvan je er één mag uitvoeren. 
1. Trek een kaart van één van de trekstapels en voeg deze toe aan je hand. Leg vervolgens een handkaart terug in het nest. Dit mag ook de zojuist getrokken kaart zijn. Let op, als er al zes open kaarten in het nest liggen, dan leg je de kaart open neer over een andere kaart heen. Liggen er nog maar vijf kaarten open, dan komt de uitgespeelde handkaart open te liggen op de lege plek.

2. Wissel een kaart uit je hand met een openliggende kaart van het nest. Let op, het is niet toegestaan om de zojuist gepakte kaart uit het nest direct weer terug te leggen. 

Er zijn kaarten bij die punten scoren op het einde van het spel met kaarten die zich in het nest bevinden. Hier komt een stukje hersengymnastiek bij kijken. Er zijn namelijk kaarten die over andere kaarten heen geplaatst worden in het nest. Onthoud dus goed wat er precies ligt. 

Als één van de trekstapels op is, eindigt het spel. De speler die de laatste kaart gepakt heeft maakt zijn beurt nog af. Dan is het tijd om naar de eindscore te kijken. Wie maakt de slimste combinaties met zijn handkaarten. Wie slaagt erin om met slechts vijf handkaarten een topscore te behalen? Degene is winnaar geworden van dit snelle, simpele kaartspelletje. En krijgt bovendien de complimenten van Pauli, voor de goede hulp bij het uitzoeken van de veren. 

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Wizk!ds

Featherlight is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts