Disney Sorcerer's arena: Epic alliancesDisney Sorcerer's Arena is een populaire realtime playing app waarin spelers het rechtstreeks tegen elkaar opnemen in een virtueel rollenspel. Betreed de competitieve wereld van de tovenaar waar elke keuze die je maakt je nalatenschap bepaalt. Stel je rooster samen uit tientallen Disney- en Pixar-legendes die klaar zijn voor de strijd, en gooi hun krachten in de strijd in een gevecht tegen de andere spelers. De keuze aan karakters is groot, van Hades (Hercules) over de Geest (Alladin), Mike (Monsters Inc) tot Belle (Belle en het beest).


Na de app, is het tijd voor een tastbare versie van het spel: in de bordspelversie: Disney Sorcerer's Arena Epic Alliances is het aanbod logischerwijs wat kleiner. Hierin treden volgende acht karakters in de arena: Ariel (De kleine zeemeermin), Alladin, Gaston (Belle en het beest), Mickey Mouse (in de tovernaarsuitvoering uit Fantasia), Malificent (Doornroosje), Demona (Gargoyles), Sulley (Monsters Inc) en Dr. Facilier (De prinses en de kikker). Zoek een medespeler en ga de strijd face to face aan, of betreed met drie anderen de arena in de 2 versus 2 teammodus.


Disney Sorcerer's Arena Epic Alliances is een strategisch familiespel waarbij de spelers een alliantie vormen van Disneyhelden en -slechteriken, waarbij deze karakters hun speciale eigenschappen in de strijd gooien om de rivalen uit te schakelen, overwinningspunten te behalen en als overwinnaar gekroond te worden. Op het einde van de rit kan er immers maar eentje de beste zijn !


De spelhandleiding is een hele boterham, maar ze is logisch opgebouwd zodat de spelers stap voor stap geïntroduceerd worden en vertrouwd geraken met het spelconcept. Zo worden de spelregels verdeeld in vier hoofdstukken, en wordt er aangeraden om na elk hoofdstuk het spel te spelen zodat iedereen ze eerst even uit kan testen. In een tweespelerspel kiest elke speler drie karakters voor zijn alliantie, in een teammodus bestaan de allianties uit twee leden. Elk karakter heeft niet alleen zijn eigen speciale eigenschappen, maar ook een eigen deck aan kaarten, en verschillende tactieken om het gevecht aan te gaan.


De personages zijn uiteraard herkenbaar, en het leuke eraan is dat hun karaktereigenschappen eveneens naar het spel zijn doorgetrokken. Zo is Alladin zijn speciale eigenschap dat hij kaarten kan stelen van medespelers, gebruikt Gaston zijn sterke armen om tegenstanders te slaan en vervloekt Dr Facilier andere spelers door ze te doen krimpen.


De strijd wordt uitgevochten op het (eenvoudige) arenaspelbord, dat opgebouwd is uit veelhoeken. Controleer de gouden 'overwinningspuntenvelden' en schakel tegenstanders uit. Elk karakter kan in zijn beurt bewegen, aanvallen en zijn speciale vaardigheid gebruiken (door het uitspelen van kaarten uit je stapel) of door het basisvaardigheidsniveau te volgen, waardoor je je kaarten kunt sparen voor betere kansen en een efficiënte aanval later tijdens het spel. Afgelegde kaarten gaan naar de aflegstapel, maar kunnen later worden ingewisseld om je personages te upgraden met extra krachtige vaardigheden.

Het spel eindigt wanneer een speler/team twintig punten behaalt, of wanneer iemand een kaart moet bijtrekken maar zijn deck uitgeput is. De speler/team met de meeste punten wint de strijd in de arena, en Disney's Sorcerer's Arena Epic Alliances !


Disney legt hun lat altijd hoog, en de verwachtingen van eender welk Disneyproduct zijn dan ook even hoog gespannen. Met dit spel leveren ze alweer een pareltje af: het spelbord is eenvoudig, maar de acryl spelerstokens zijn prachtig vormgegeven (nadat ze ontdaan zijn van de matte berschermfolie), het spel zit goed in elkaar en kan aangepast worden aan het spelniveau of de ervaring van de deelnemers. Beginners ? Speel hoofstuk één en leer iedereen op het gemak ervaring opdoen in de arena. Heeft iedereen de regels al wat in de vingers ? Ga voor hoofdstuk drie waarin de speciale eigenschappen in de strijd gegooid worden. Helemaal mee ? Ga all the way met hoofdstuk vier, waarbij het upgraden van de karakters een rist aan nieuwe mogelijkheden biedt.

Dit spel werd geschonken door The OP (USAopoly) en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 of 4
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Speelduur: 35+ minutenReacties

Populaire posts