Dock


Een prachtige zonsondergang, schepen varen rustig binnen in de haven, het geluid van stoomboten en meeuwen weerklinkt door de lucht,... Tot dit idyllisch kader plots wordt doorbroken door een krachtige schreeuw: “Alle hens aan dek, luie bende!”. Die boten gaan niet vanzelf leeg geraken! Jullie krijgen pas opnieuw rust als de laatste doos van het schip is! De gouverneur kan elke moment een inspectieronde uitvoeren en we willen alleen maar de beste zijn!

Dit schets perfect het kader waarbinnen het spel DOCK zich afspeelt. De gouverneur is verantwoordelijk om de Nieuwe Wereld te bevoorraden. Tal van goederen komen toe in de haven en moeten zo efficient mogelijk gestockeerd worden. Wie hier het beste in slaagt kan natuurlijk de grootste hoeveelheid zilver bemachtigen en krijgt het hoogste aanzien bij de gouverneur.

DOCK is een spel waar je door te dobbelen gaat bepalen welke doos je gaat transporteren naar je pakhuis. Doormiddel van een rechthoek te tekenen geef je het pakket een definitieve plaats in je magazijn. Natuurlijk zou dit op zichzelf iets te makkelijk zijn. Om het dus iets complexer te maken kan je er namelijk voor kiezen om de vracht te beïnvloeden door het uitvoeren van speciale interventies. Dit kan zowel een voordeel voor jezelf als een nadeel voor de tegenstanders opleveren.

Dock is geschikt om te spelen tot en met 10 spelers. Bovendien is er ook de solo variant waarin je je stapelkunsten kan optimaliseren zodat je nadien makkelijker de favoriet van de gouverneur kan worden in een multiplayer spel. Als allerlaatste surplus heeft de ontwerper er ook nog enkele spelvarianten aan toegevoegd. Op die manier kan je er absoluut zeker van zijn dat het spel je nooit gaat vervelen. Of het uiteindelijk een spel is dat je zelf graag speelt kan je natuurlijk maar op 1 manier te weten komen. Probeer het dus zeker en vast eens uit zou ik zeggen... 

Aantal spelers : 1-10 spelers
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20-45 minuten

Dit spel werd geschonken door Cogitate Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Reacties

Populaire posts