Crossing Oceans

Er zijn weinig spellen die ik in minder dan een minuut uit kan leggen. Concordia van de hand van Mac Gerdts is zo'n spel. Zou simpel als de spelregels zijn (speel een kaart uit je hand en doe wat er op staat), zo moeilijk is het om Concodia goed te spelen. In mijn ogen is het een van de betere spellen die er zijn. 

Dit maakt dat ik altijd uitkijk naar een nieuw spel van deze auteur. Zijn laatste spel is Crossing Oceans. Dit is een verbeterde versie van het spel Transatlantic uit 2017, dat toch enigszins tegenviel.


Net zoals in Transatalantic staat men in Crossing Oceans aan het hoofd van een rederij. Men dient passagiers, vracht en post over de hele wereld te vervoeren. Natuurlijk is het verleidelijk om steeds nieuwere en snellere schepen aan te schaffen. Maar soms is dat toch niet de beste keuze. Het doel is en blijft namelijk het maken van winst. En winst maak je niet door geld over de balk te smijten. 

Crossing Oceans is een spel met redelijk eenvoudige spelregels. Een beurt bestaat uit drie fasen.

  1. Plaats een schip óf neem een contract
  2. Gebruik contracten
  3. Voer een actie uit op het rondel

In een spel met twee en drie spelers worden enkele delen van het speelbord afgedekt om zo de spanning in het spel te houden. Het is immers zo veel leuker als je elkaar wat in de weg kunt leggen, waardoor de andere speler zijn tactiek moet wijzigen. 
De kleine aanpassingen in de lay-out en de regels zorgen ervoor dat Crossing Oceans een prima uitgebalanceerd spel is geworden, waar men continue moeilijke beslissingen dient te nemen.

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 60-90 minuten
Leeftijd: Vanaf 14 jaar


Crossing Oceans is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door PD Verlag

Reacties

Populaire posts