Alibi : 3 Intricate Mysteries

Alibi is een moordmysterie-spel geïnspireerd op de bekende moord diners met een misdaadthema, en is ontworpen voor spelers van 14 jaar en ouder. Het spel begint door één van de volgende scenario's te kiezen:

* Moord aan de Nijl, een vakantie op de rivier die eindigt in tragedie.
* Een Gerecht om Voor te Sterven, de laatste "vergiftigde" aflevering van een kookprogramma.
* Bloed op de Tartan, in de villa van een Schotse heer geïnspireerd door een Sherlock Holmes-verhaal.

Het interessante aan dit spel is dat alle vijf de speler verdachten zijn, en door middel van aanwijzingen en discussies moeten ze de gebeurtenissen reconstrueren terwijl ze de geheimen van het verhaal verbergen of onthullen. Geen enkele speler weet op voorhand of hij al dan niet de moordenaar is.

In Alibi is het belangrijk om de volgorde van de kaarten nauwkeurig te volgen. Als er zes (of meer) spelers zijn, komt de Detective (of het onderzoeksteam) in het spel. Met slechts vier spelers wordt één onschuldige verdachtenstapel uit het spel verwijderd en heb je een app nodig om de ontbrekende informatie te bekomen.


Niemand weet wie de moordenaar is, zelfs niet de schuldige partij, tot de laatste fase van het spel, die begint met de 'openbaring' waarin elke speler zijn schuld of onschuld leert van zijn eigen kaarten. Op dit moment geven alle spelers hun reconstructie van de gebeurtenissen voordat er gestemd wordt. Zal de moordenaar erin slagen om de verdenking van andere spelers naar een onschuldig persoon te leiden om het spel te winnen?

Er zijn drie mysteries ter beschikking in een innovatieve mix van bordspel en rollenspel. U begrijpt dat we niet al te veel kunnen prijs geven, om dit spel voor jullie speelbaar te houden. Het spel is niet destructief, maar als je alle 3 de scenario's gespeeld hebt, ken je de oplossing.

Dit spel is geschonken door dV Giochi en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : vanaf 4, best met 5, tot 7.
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

 

Reacties

Populaire posts