Bridgerton: Het high-societyspel

Het spel vind zijn basis in de gelijknamige Netflix-serie die zich afspeelt in het Regency-tijdperk in Londen.  In de serie volg je de high society-familie Bridgerton en wordt je meegenomen in de verhalen van  liefde, intriges en geheimen. De fans van Bridgerton zullen zich herkennen in de personages en het thema van het spel, maar je hoeft de serie niet te kennen om Bridgerton te spelen.

Zelf moet ik toegeven dat ik geen enkele aflevering gezien heb en dat heeft geen enkel nadeel gegeven bij het spel.

Als één van de hoofdpersonages uit de Bridgerton-serie, is het in dit spel jouw taak om je weg te vinden door dit doolhof van etiquette en charme, en zo op zoek te gaan naar de geschikte partner waaruit een huwelijks aanzoek volgt.

Het vinden van een partner is iets waar we nu in de 21ste eeuw ook nog mee worstelen, en dat is niet veel verschillend dan in de 19de eeuw.  Wij gebruiken nu apps die ontwikkeld zijn om de juiste levenspartner te vinden.  Deze apps hebben over het algemeen als doel mensen met gedeelde interesses en waarden met elkaar in contact te brengen. Ze fungeren als platforms voor het ontmoeten van nieuwe mensen, het opbouwen van connecties en het mogelijk maken van romantische relaties.  Denken we maar aan Tinder, Match.com, enz.

Enkel de middelen die we ter beschikking hebben in onze zoektocht zijn anders, maar het doel blijft het zelfde.  Het vinden van de perfecte partner.

En dat is waar het nu in dit spel om draait, vind tegen het einde van het spel de perfecte en beste kandidaat als partner. De persoon met de beste match wint. In je opdracht van het vinden van de ideale levenspartner draai je dus zeker je hand niet om voor het onthullen van schandalen, hiermee kan je je medespelers moeiteloos dwarsbomen door ervoor te zorgen dat hun partners minder interessant worden.

Je hebt in het spel 8 beurten ter beschikking om je levensgezel te vinden.  In elke beurt ga je naar een bal waar je kan dansen met begeerlijke huwelijkskandidaten. Aan het begin van het spel worden er huwelijkskandidaten in het midden van de tafel gelegd, 1 kandidaat meer dan het aantal spelers. Vervolgens krijgt elk kandidaat gedekt 2 eigenschappen. De kandidaten worden onder elkaar gelegd waarbij de bovenste kandidaat meer aanzien heeft dan de andere.

Elke speler heeft  een eigen personagekaart, een genegenheidsfiche en een hartje. Bij het begin van elke beurt  heeft iedereen 2 danskaarten ter beschikking.  Op elke danskaart staat een nummer en een extra actie. Het nummer op de danskaart bepaald in welke volgorde een speler aan beurt mag komen en een danspartner mag kiezen. 


Alle spelers spelen gedekt een danskaart, daarna worden deze opgedraaid en mag de speler met het hoogste nummer als eerste spelen. Om te dansen plaats je je eigen personagekaart naast een kandidaat samen met je genegenheidsfiche. Door met de kandidaat te dansen mag je de eigenschapsfiches bekijken. Vervolgens kan je bepalen om een eigenschap te onthullen.  Maar let hier mee op : deze heeft een onmiddellijk effect.  Op deze eigenschapsfiches staan pijlen, als je de fiche onthult dan wordt de kandidaat afhankelijk van de pijlen, naar boven of onder in de rij verplaatst. Hierdoor wint of verliest deze kandidaat aanzien. Je zal het ook dus tactisch moeten bekijken of je goed aan doet om deze info prijs te geven, want een goede kandidaat wil je voor je zelf houden.

Er mogen maar 2 genegenheidsfiches op een kandidaat liggen, als je dus met iemand wil dansen en er liggen al twee fiches dan mag je een genegenheidsfiche die er al lag teruggeven aan deze speler.

Zodra jij er in slaagt om 2 genegenheidsfiches van je eigen kleur op een kandidaat te leggen dan zijn jullie verloofd.  Slaag je er dan in om nog eens met deze kandidaat te dansen waar 2 van jouw genegenheidsfiches liggen dan vind er een huwelijksaanzoek plaats. Dit laatste brengt extra punten op. Maar wees voorzichtig, de andere spelers zullen er alles aan doen om schandalen de wereld in te sturen en om je partner proberen weg te snoepen. Na het 8ste bal of ronde wordt er gekeken in welke volgorde de kandidaten liggen.

Je scoort enkel punten voor jouw kandidaat: De onderste is 1 punt, de volgende 2 enz.  Daarnaast zal er gekeken worden naar de punten op de eigenschapskaarten van je partner.  En heb je een huwelijksaanzoek, dan scoor je nog extra 1 punt. De persoon met de beste kandidaat wint het spel.

De unieke mix van acties en spelvolgorde samen met de slimme intriges zorgen in dit spel voor een tactische liedesbattle. Durf de uitdaging aan te gaan ? Betreed de betoverende dansvloer van "Bridgerton: The High Society Game," en ontdek of jij de ultieme match kunt vinden.

Dit spel is geschonken door Asmodee Nederland en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 16 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts