Halli galli twist

Halli galli twist is een variant van halli galli waarbij je nog meer uitdaging hebt. Bij halli galli moest je enkel op de symbolen letten, bij halli galli twist is het ook belangrijk dat je de kleur in het oog houdt. Het is een snel en makkelijk spel waarbij er veel chaos is. Kan jij het overzicht behouden over alle kaarten en snel zijn? Het is heel belangrijk om goed te kunnen onthouden wat er al omgedraaid is en goed te tellen. Degene die als eerste belt op het juiste moment, wint de open kaarten. Zo moet je proberen het meeste kaarten te verzamelen om het spel te winnen.


Schud alle kaarten en verdeel deze zo gelijk mogelijk over alle spelers. Je mag je kaarten niet op voorhand bekijken. Zorg er ook voor dat alle spelers gemakkelijk aan de bel kunnen. Klaar – set – draaien maar!


De speler die als laatste een kaars heeft uitgeblazen is de startspeler. Als je aan de beurt bent, draai je je bovenste kaart om, dan is het de beurt aan de volgende speler. Iedereen maakt een aflegstapel voor zich, zodat iedereen altijd enkel de bovenste kaart kan zien van elke speler. Je moet de kaart altijd omdraaien met de afbeelding van je weg. Draai de kaart zo snel mogelijk om zodat alle spelers de afbeelding van de kaart op hetzelfde moment kunnen zien. Als de pas omgedraaide kaart ervoor zorgt dat er in alle aflegstapels exact 5 dezelfde symbolen in een willekeurige kleur liggen of 5 symbolen in dezelfde kleur moet je zo snel mogelijk bellen. Je moet rekening houden met het aantal symbolen op een kaart. Als er op 1 kaart 3 rode hoeden staan en op een andere kaart 2 rode kaarsen, moet je bellen, ook al heb je in een andere aflegstapel nog 3 gele hoeden liggen. Er zijn dan 6 hoeden, wat teveel is, maar je hebt 5 rode symbolen, waardoor je dus moet bellen. De speler die als eerste de bel laat rinkelen wint alle afgelegde kaarten. De gewonnen kaarten worden onderaan de trekstapel van de winnende speler gelegd en dan ga je gewoon verder door de volgende kaart om te draaien. Als je op een verkeerd moment hebt gebeld, moet je een boete betalen door 1 kaart van je trekstapel aan de andere spelers te geven. Daarna ga je verder met het spel.
Als je je laatste kaart hebt afgelegd, blijf je nog steeds in het spel tot je je aflegstapel verliest als iemand de bel laat rinkelen of als je op het verkeerde moment de bel laat rinkelen. Je kunt nog steeds proberen om nieuwe kaarten te winnen door op het juiste moment als eerste de bel te laten rinkelen, tot die tijd word je overgeslagen bij het omdraaien van kaarten. Als je met meer dan 2 spelers gestart bent, eindigt het spel als er nog maar 2 spelers over zijn en de bel voor de laatste keer gaat. Tijdens deze fase treedt er een speciale regel in werking: Als een speler de bel verkeerd luidt, ontvangt zijn tegenstander alle kaarten van de open aflegstapels en stopt het spel. Dan worden alle kaarten geteld en de speler met de meeste kaarten wint het spel. Als er meerdere spelers hetzelfde aantal kaarten hebben, heb je meer dan 1 winnaar. Je kan ook een variant spelen voor 2 spelers, dan kun je doorspelen tot 1 speler alle kaarten heeft.


Veel plezier en succes met het onthouden van de symbolen en kleuren. Wees snel en win zoveel mogelijk kaarten.

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Leden van Het Geel Pionneke kunnen dit spel via lotana kopen met 10 % korting.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts