Snack happens

Onder het motto 'Het moeten altijd geen ingewikkelde of complexe spellen zijn' dekt deze Snack Happens de lading volledig. Het is dan ook een spel voor de allerkleinsten vanaf 5 jaar.

Het is eindelijk zover : de mensen hebben het huis verlaten, en alle dieren hebben nu vrij spel. Het is tijd om de ijskast te plunderen. Eén voor één brengen de dieren allerlei lekkers mee terug van de ijskast, zoals meloenen, cake en paprika's. Die gaan ze verbergen op hun geheime plaats. Welk diertje is het snelst om zijn verbergplaats als eerst te vullen met al dit lekkers ?


De spelers kiezen een spelersbord met een kat, een muis, en hond of een parkiet. Dit bordje stelt hun geheime opbergplaats voor, en is bij de start van het spel nog helemaal leeg. Het doel van de spelers is om deze als eerste vol te krijgen met al dat lekkers. De actieve speler zal de 3 houten schijfjes in de speldoos werpen. Dit stelt de koelkast voor.

Daarna mag de actieve speler, afhankelijk van waar de schijfjes geland zijn, kiezen welke bijbehorende actie hij of zij gaat ondernemen. Zo mag de speler bijvoorbeeld kiezen om de paprika en de melkbus te nemen uit de voorraad. Die puzzelt de speler dan op zijn eigen spelersbord. Het schijfje gaat weg, en de volgende speler mag één van de overblijvende schijfjes kiezen om de bijbehorende actie uit te voeren. 

Het kan gebeuren dat een schijfje op de muis terecht komt. In dat geval mag je geen actie uitvoeren. Neem je het schijfje dat op de broodtrommel ligt, ben je niet zeker wat je gaat krijgen. Je zal dan met een dobbelsteen moeten werpen om te bepalen wat je gaat krijgen.

Kan je een snack nemen, maar kan je die niet meer op je spelbord puzzelen, dan werp je die snack in de mixer. Zodra er 3 snacks in de mixer zitten, mag je ze blenden en 1 snack naar keuze uit de voorraad nemen. Als elke speler aan de beurt is geweest, mag de volgende speler met de schijfjes in de doos gooien, en een nieuwe ronde kan van start gaan.

Snack happens en is uitstekend kort spel voor beginnende spelers, waar de kinderen leren puzzelen en tellen op een speelse wijze. Bovendien ziet er alles nog eens leuk uit !


Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts