Skyrockets

Liefhebbers van het spel Kites spitsen best hun oren! Deze Skyrockets van Floodgate Games is niet alleen van dezelfde makers, maar is ook geïnspireerd op Kites.

Het vrij compact doosje bevat 6 zandlopers van telkens 30, 40, 50, 60, 70 en 80 seconden. Er zijn 2 soorten kaarten : de vuurwerkkaarten, waar telkens 2 icoontjes van een bepaalde kleur van vuurwerk op staat, en de 30 uitdagingskaarten. Op deze laatste staan allerlei uitdagingen en startopstellingen, die de spelers samen proberen te behalen.

Op de uitdagingskaart staat met welke zandlopers je gaat spelen, welke al van bij de start actief zijn en welke nog niet. Het geeft ook weer welke zandloper er op de countdown track moet staan. Dit zal de enige zandloper zijn die je enkel mag omdraaien indien deze niet meer aan het lopen is.

De spelers draaien samen alle actieve zandlopers om, en de startspeler kan onmiddellijk beginnen. Hij heeft nu de keuze uit een aantal kaarten die op hand werden genomen bij de start, dat ook door de uitdagingskaart bepaald werd. De speler speelt één vuurwerkkaart uit op de aflegstapel, waarop 2 icoontjes staan. De zandlopers met de overeenkomstige kleuren mogen nu omgekeerd worden. De actieve speler trekt een nieuwe kaart van de trekstapel, en de volgende speler komt aan de beurt.

 
De spelbeurten gaan zo verder, tot dat de zandloper op de countdown track niet meer loopt. Indien een speler een vuurwerkkaart speelt van deze zandloper, mag deze niet alleen omgekeerd worden, maar ook een vakje verder gezet worden. Zodra deze zandloper het laatste vakje bereikt, is het gezamenlijke doel bereikt en winnen alle spelers.
 
Moest het gebeuren dat tijdens iemand zijn beurt één van de andere zandlopers leeg is, dan verliezen de spelers 1 van hun 3 sterren. Draai die zandloper snel om, en ga verder waar je gebleven was. Natuurlijk is het de bedoeling om het spel te eindigen met zoveel mogelijk sterren.


Skyrockets is een spel met verschillende uitdagingen, samenwerking, slim communiceren en snel handelen. Natuurlijk is af en toe een beetje geluk noodzakelijk. Laat jij en de rest van je team zien hoeveel sterren jullie kunnen winnen ? Indien alle uitdagingen klaar zijn, zit er nog een kleine bonus in de speldoos die dan pas mag geopend worden.

Dit spel is geschonken door Floodgate Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts