Rock band


Altijd al gedroomd om een rock band op te richten? Leef je uit. De pinguïns in dit spel kunnen geweldige muziek maken. Vorm als eerste een band met 1 drummer, 1 bassist, 1 zanger en 1 toetsenist. Om een band met 4 verschillende muzikanten te vormen moet je eerst hun favoriete vissen vangen om ze aan te trekken.


Maak 4 stapels voor elke soort muzikant. Leg de stapels op een rij met de muzikanten naar boven in het midden van de spelers. Schud de viskaarten en zorg voor een trekstapel. Leg de eerste 3 viskaarten open. De jongste speler is de startspeler. De startspeler kiest 1 van de 3 omgedraaide vissenkaarten en legt deze open voor zich neer in zijn/haar visvijver. Er wordt een volgende vis van de trekstapel omgedraaid zodat er telkens 3 vissenkaarten liggen om uit te kiezen. De speler kan een muzikant aannemen met de gepakte kaart, maar moet dit niet doen. Als de speler de vissen heeft die nodig zijn om een muzikant aan te trekken, dan pakt hij/zij de kaart van de muzikant en legt deze voor zich neer. De muzikant eet de vis op dus de speler legt de vissenkaarten die nodig waren om de muzikant aan te trekken onder aan de trekstapel. Dan is het de beurt aan de volgende speler. Tijdens zijn/haar beurt mag een speler maar 1 van de 4 muzikanten bovenaan de stapel aanwerven. Wanneer een speler een muzikant aanwerft, verschijnt er een nieuwe muzikant. Deze muzikanten met hetzelfde instrument willen andere vissen dan de vorige kaart. Je mag maar 1 muzikant per beurt aanwerven en 1 muzikant per soort instrument aanwerven. Als een speler na het trekken van een vis niet over de nodige vissenkaarten beschikt om een muzikant aan te werven is de volgende speler aan de beurt.


Er zijn naast de gewone vissen ook 2 speciale vissenkaarten.
De inktviskaart: de inktvis is een verrukkelijk hapje dat door elke muzikant gesmaakt wordt, het is dus een joker en kan elke andere vis vervangen.
De hengelkaart: met een hengelkaart kan je een vissenkaart gaan stelen bij een tegenstander. Als je deze kaart neemt, mag je onmiddellijk een vissenkaart naar keuze uit visvijver van je tegenstander nemen. Daarna legt hij/zij de hengelkaart onderaan de trekstapel.
Zodra een speler een hele band heeft met 4 muzikanten met verschillende instrumenten, wint hij/zij het spel. Laat de rockshow beginnen.



Dit spel werd geschonken door Djeco en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: van 4 tot 10 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts