Dori Dino

Dori Dino i is een kinderspel voor spelers vanaf 5 jaar en kan gespeeld worden van 2 tot en met 4 spelers. De titel geeft al aan dat het hier om dino’s gaat. 

Dit spel stimuleert de behendigheid van de jonge spelers, waarbij ze elke met een eigen stokje de dino eieren in een nest moeten proberen te krijgen. 

 

Om beurt is 1 speler de Dori Dino.  Als je de Dori Doni bent dan is het jouw opdracht om zo veel mogelijk eieren in een nest van een foutieve kleur te duwen.  Alle andere spelers proberen om de eieren per kleur te sorteren zodat ze in het nest met de juiste kleur terecht komen.

Als je maar met twee spelertjes bent dan is iedereen 2 maal Dori Dino. De spelers die niet de rol van Dori Dino spelen krijgen per ei dat in het nest met de juiste kleur werd gelegd een dino baby en die levert punten op. Je merkt al dat dit toch een vernieuwde factor is voor een kinderspel, er is dus een verrader in het spel aanwezig.


Nadat iedere speler één maal of twee maal (in een spel met twee spelers) Dori Dino is geweest, volgt er nog een finale ronde.  In deze ronde moet elke speler de eieren waarvan de kleur overeenkomt met de stok waarmee men speelt in de nest met juiste kleur krijgen. Dit doen alles spelers tegelijkertijd.  Met alle geduw en getrek op het bord met kans op rondvliegende eieren. Voor elk ei met juiste kleur in zijn nest krijgt elke speler een dino baby.  De speler met meeste dino baby’s is de winnaar.

Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts