Woud vol raadsels

Stap binnen in de mysterieuze wereld van Woud vol Raadsels, waar jullie als spelers vast zitten in een betoverend bos. In deze puzzel escapespel is het aan jullie om samen te werken en de raadsels op te lossen zodat jullie de weg uit het bos kunnen vinden. 

Zonder al te veel prijs te geven over het spel ga ik jullie meenemen naar de spelopbouw en speelwijze. 17 kaarten (de woudkaarten) worden in een cirkel op de tafel gelegd, waarvan er 3 woudkaarten gedraaid worden naar de “niet boskant”. Deze kaarten vormen het woud met enkele mysterieuze wezens. Voor elk mysterieus wezen is er een bijhorende puzzelkaart.  Samen proberen jullie deze puzzelkaarten één voor één op te lossen. Zodra je een puzzelkaart al dan niet hebt opgelost draai je een andere woudkaart om naar de kant van het mysterieuze wezen waardoor er weer een andere puzzelkaart beschikbaar wordt.

Na het uitvoeren van de 17 puzzelkaarten volgt er op het einde nog een laatste puzzel om op te lossen. Het spel is tijdsgebonden, jullie hebben 75 minuten de tijd om de puzzels op te lossen. Dit spel bevat ook hint kaarten, maar besef dat gebruik van de hint kaarten telkens 1 minuut straftijd kost.

Aangezien dit een coöperatief spel is zullen jullie dus samen de weg moeten vinden uit het bos.  Op het einde wordt er gekeken naar hoeveel tijd jullie exact nodig hadden.  Een fout antwoord op een puzzel geeft 5 strafminuten.  Dus enkel als jullie binnen 75 minuten (inclusief de toegekende straftijd) klaar zijn mogen we jullie kronen tot de helden van het woud.

Graag geef ik nog mijn ervaring mee.  Elke puzzel was uniek. De puzzels zijn  goed doordacht en pasten in het overkoepelende verhaal. Het team achter dit escapespel heeft duidelijk aandacht besteed aan het creëren van een uitdagende maar haalbare ervaring.

Woud vol raadsels biedt een uitdagende ervaring voor liefhebbers van puzzel escaperooms. De aandacht voor detail, creativiteit van de puzzels en samenhangend thema maken het tot een must-try voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke uitdaging. Zonder te veel te verklappen, kan ik zeggen dat de oplossing van het raadsel de voldoening van een goed volbracht avontuur met zich meebrengt.

Dit spel is geschonken door Tuckers Fun Factory en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 75 minuten

Reacties

Populaire posts