mini Plakks


Dit minispel is goed voor voetballers die liever niet lopen. Het is een tafelvoetbalspel waarbij je je vinger moet gebruiken om zoveel mogelijk proberen te scoren en te winnen. Je kan zelfs je team de truitjes (de kleuren) van je favoriete team geven die je kan printen op de stickers die erbij zitten. Je kan ook gewoon blauw tegen rood spelen en denken dat je met je favoriete team speelt. Bij de miniversie krijg je een keeper die kan bewegen, in het grote spel is de keeper ook een vaste pion.



Om te starten trekt elke speler eerst een kaart die je verborgen houdt voor je tegenstander. Deze kaart kan je tijdens je spel altijd gebruiken. De plakks munt beslist wie er zal beginnen door een tos net zoals er bij het voetbal beslist wordt wie start en wie kiest naar welke kant ze eerst spelen. De startspeler legt de bal op de startpositie, het vierkantje voor de eigen goal op de grote baklijn. Het spel kan nu beginnen.

 
De startspeler begint door tegen de bal te trappen met zijn vinger. De bal gaat zo over en weer door telkens tegen de bal te trappen vanaf de positie waar de bal gestopt is (zelfs als de bal voor de speler op het stuk veld van de tegenstander ligt). Het is dus belangrijk dat je hard genoeg trapt, maar er ook voor zorgt dat de bal niet helemaal terug op het eigen deel van het veld komt, anders maak je het gemakkelijk voor je tegenstander. Dit gaat door tot 1 speler een goal maakt, de speler die niet tegen de bal trapt mag natuurlijk zijn keeper gebruiken om dit te voorkomen. De persoon die een goal tegen gekregen heeft, verwijdert een speler (pion) van zijn veld en begint terug vanop zijn aangewezen startpositie (het vierkant op de rand van de grote baklijn). Het spel gaat zo door tot er iemand enkel zijn keeper heeft. De tegenstander moet dan als laatste de ultieme goal (om de match te winnen) maken die eerst via een zijkant terugkaatst. Als dit je lukt dan win je het spel.


De speciale kaarten zorgen ervoor dat het spel spannender wordt. Je hebt een kaart die ervoor zorgt dat je tegenstander 3 keer met zijn minder goede hand moet spelen (al zullen er zoals in het voetbal spelers zijn die geen mindere voet/hand hebben). Een andere kaart zorgt ervoor dat je een speler terug kan zetten op je veld, let er wel op dat je deze kaart niet kan gebruiken voor je laatste speler terug te halen, gebruik deze kaart dus zeker voordat je je laatste speler verliest. 



Er is ook een kaart die ervoor zorgt dat je 2 goals scoort, waardoor je tegenstander 2 spelers verliest. Let hierbij er wel op dat je moet scoren met je eerst volgende trap die je neemt. Je kan er ook voor zorgen dat je tegenstander niet kan scoren door de kaart met no-goal te spelen net nadat je tegenstander gescoord heeft. Dit kan vooral handig zijn bij een dubbele goal of de goal waarbij je je laatste speler verliest. Het is natuurlijk spijtig als je tegenstander deze kaart speelt, maar net zoals in het gewone voetbal kunnen hier ook goals worden afgekeurd. 


De laatste kaart die nog gespeeld kan worden is diegene waarbij je tegenstander zijn keeper niet kan gebruiken voor de volgende 3 beurten. Zo kan je misschien wel wat gemakkelijker scoren. Veel succes met die nieuw soort tafelvoetbal, dat de beste ploeg mag winnen.




Dit spel werd geschonken door plakks en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 5 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts