Not enough mana

Tijd om je innerlijke tovenaar naar boven te halen. Als tovenaars een gevecht hebben gebruiken ze spreuken en vloeken, maar ook verschillende toverdranken om zich sterker te maken zodat ze het gevecht kunnen winnen. Het is een drankspel met kaartspel waarbij je toverdrankjes gaat drinken als onverschrokken tovenaar. Er wordt aangeraden om 40% mana essentie te gebruiken en je kan er eventueel een extra uitdaging bij te doen zoals worstjes eten, push-ups en dergelijke. Je doel is om alle andere tovenaars te elimineren uit het spel door hun gezondheidspunten uit te putten of door K.O. (ook bekend van het spel Too Much Mana).


Er is 1 grote trekstapel met alle kaarten die je in het midden legt. Je hebt 70 rode gezondheidskristallen en 70 blauwe manakristallen, voor de manadrankjes moet je zelf zorgen, naargelang de leeftijd van de tovenaars kan je bepalen wat je wil inschenken voor deze drankjes. Elke tovenaar begint met het maximale aantal gezondheidskristallen en dat zijn er 10 en iedereen krijgt 5 kaarten in de hand. De oudste tovenaar begint. Je kan op elk moment een manadrankje drinken, zelfs buiten je beurt. Elk manadrankje zorgt voor 3 manakristallen, dus om sterker te worden ga je af en toe moeten drinken. Als er geen kristallen meer in het midden van de tafel liggen, krijg je geen punten bij. Als je alle gezondheidskristallen verliest of je hebt teveel mana en je kan het gevecht niet meer verder zetten, verlies je het spel. Het spel gaat door tot er maar 1 tovenaar overblijft op het slagveld.


Aan het begin van je beurt trek je kaarten tot je er maximaal 5 vast hebt (tenzij een eventkaart iets anders aangeeft). Als je een eventkaart trekt lees je deze hardop voor en plaats je deze in het midden, voer het effect uit en trek een nieuwe kaart in de plaats. Als alle kaarten van de trekstapel op zijn, dan schud je de aflegstapel en gebruik je die als trekstapel. Daarna kan je een willekeurig aantal kaarten spelen, afleggen en/of ruilen in een willekeurige volgorde. Een kaart spelen doe je door de kaart op tafel te leggen en de kost te betalen, spreek de magische bezwering uit en indien nodig, duidt het doel aan. Dan pas je het effect toe dat op de kaart staat. Als het effect van de kaart gespeeld is leg je deze samen met de kaarten die nodig waren om de kost te betalen op de aflegstapel. Als er kaarten zijn met blijvende, doorlopende of uitgestelde effecten moeten deze niet afgelegd worden zolang het effect nog van kracht is. Op een spreukkaart staat het type van spreuk (het figuur in het gekleurde deel van de kaart), wat je moet betalen (het aantal manakristallen en eventueel een spreukkaart die je uit je hand mee moet afleggen), de naam van de kaart, de bezwering die je moet uitspreken en dan het effect. Om een kaart af te leggen, leg je de kaart gewoon op de aflegstapel. Om een kaart te ruilen leg je de kaart af, je betaald de kost en trekt een nieuwe kaart van de trekstapel. De kost van een eerste ruil is 1 manakristal en dit wordt telkens met 1 verhoogd voor elke extra ruil in die beurt. Als je alle geplande acties hebt gedaan, kondig je het einde van je beurt aan.


Er zijn verschillende soorten kaarten. De aanvallende spreuken zijn de vuur (rood), ijs (blauw) en elektrische (oranje) kaarten, zij laten je tegenstander afzien. Je hebt defensieve spreuken (grijs) die helpen je om je te verweren tegen aanvallen. Deze kan je dus ook gebruiken buiten je beurt om je te verweren tegen de aanvallen van je tegenstanders. De ondersteunende spreuken (groen) kunnen zorgen voor het aanvullen van je gezondheids-kristallen, versterkt je volgende manadrankje, je wisselt de kaarten in je hand met deze van een andere tovenaar en meer. Vervloekingen (paars) zorgen ervoor dat je tegenstander zijn mana verliest. Artifacten (bruin) blijven liggen en zorgen voor een blijvend voordeel. Events zorgen voor veranderingen van de regels en hebben een onvoorspelbaar effect op alle tovenaars.


Je hebt ook enkele spelvarianten waarbij je er een teamspel van maakt, bovenaardse projectie of je verzint zelf een nieuwe versie.

Dit spel werd geschonken door Superhot en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 – 6
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Speelduur: 60 – 120 minuten

Reacties

Populaire posts